Lumia 900 привлича все повече фенове на iOS и Android

Оказва се, че флагманът на Windows Phone серията на Nokia е доста привлекателен не само за хора, които не са притежавали смартфон досега, но и за потребители на утвърдени операционни системи като iOS и Android.

Това показва ново проучване на WPCentral, според което почти 60 процента от хората, които са готови да си купят новите Lumia 900 или HTC Titan II са бивши потребители на апарати на Apple или на такива, ползващи Android.

Проучването е направено сред 3500 потребители, от които цели 30 процента са признали, че предишният им апарат е бил iPhone, а други 27 досега са ползвали смартфон, работещ под Android.

WPCentral признава, че проучването не може да се приеме за абсолютно достоверно, тъй като не включва потребители на Windows Mobile или на по-стари версии на Windows Phone. Идеята на изследването е най-вече да прецени доколко е вероятно хората да се прехвърлят на Windows Phone от конкурентна платформа.

Независимо от това резултатите се тълкуват като даващи определена надежда на Nokia и Microsoft относно дебюта на съвместното им начинание.