Шефът на Apple на среща във Valve

Изпълнителният директор на Apple Тим Куук е имал тайнствено посещение в централата на известната компания за РС игри Valve, пише сайтът AppleInsider.

Вчера Куук бе забелязан от бдителни репортери по време на визитата си в щабквартирата на компанията, която се намира в Белвю, Вашингтон.

Създадена в средата на 90-те години от двама бивши служители на Microsoft, Valve е един от най-големите издатели на компютърни игри и собственик на изключително успешната платформа за онлайн дистрибуция на развлекателен софтуер Steam.

През 2010 г. Valve обяви, че възнамерява да включи Mаc към списъка на поддържаните от нея операционни системи и веднага след това пусна няколко от най-популярните си игри като Half-Life 2, Left 4 Dead 2 и Team Fortress 2 за нея.

За момента все още не е ясно какво са си говорили Тим Куук и шефът на Valve Гейб Нюъл, но по всичко личи, че става въпрос за допълнително партньорство между двете компании.

Не е изключено фокусът на разговорът между двамата да е бил и върху новата и все още необявена хардуерна платформа, която Valve замисля.