Apple iTV – очакваме го преди края на годината

Очакваният телевизор от създателя на iPad и iPhone всъщност ще бъде много повече от обикновен приемник, а Apple ще пусне масирани количества от него в последното тримесечие на 2012 г.

Това твърди анализаторът от Jefferies Питър Мисек, който е един от многото експерти, предричащи успех на поредния продукт на гиганта от Купертино.

Мисек твърди, че Apple има готовност да пусне първоначално количество от два милиона телевизора през декември тази година и дори загатва какво може да бъде неговото име.

“Ние вярваме, че т.нар. iTV може да се казва iPanel и всъщност е много повече от обикновен телевизор. Той е дисплей, гейм център, мултимедийна станция, компютър и вероятно още няколко други неща”, казва Питър Мисек.

Според него iTV най-вероятно няма да бъде крайното название на модела, тъй като правата върху тази марка се държат от английската ТВ мрежа ITV.

Това обаче не би трябвало да притесни Apple, защото според наблюдателите пускането на новия телевизор може направо да взриви цените на акциите на компанията. Самият Мисек предрича, че към края на годината акциите на Apple могат да стигнат 800 долара за брой, докато още по-смелият му колега Джийн Мънстър от Piper Jaffray счита, че дори 1000 долара за акция не е пресилено очакване.