Apple на съд заради лъжлива реклама на Siri

Американец заведе дело срещу Apple, обвинявайки компанията, че използва Siri за фалшива реклама, която подлъгва потенциалните клиенти.

Ищецът Дейвид Джоунс депозирал иска си в Районния съд в Лос Анджелис, твърдейки че дигиталният асистент в iPhone 4S не отговаря на очакванията, които Apple е създала у потребителите.

“Чрез масирана кампания в медиите Apple разпространява погрешен и подвеждащ образ на функционалността и възможностите на Siri”, се казва в иска, подаден от Джоунс и цитиран от вестник L.A. Times.

“Така например в много от телевизионните си реклами Apple показва как потребителите ползват Siri, за да си уреждат срещи, намират ресторанти и дори да научат как да свирят на китара мелодии на класически рок песни. В своите реклами Apple кара хората да вярват, че всички и други задачи са лесно постижими само “като питате Siri”, продължава документът.

Според L.A. Times обаче Джоунс многократно оставал разочарован от Siri, след като не бил разбиран правилно или получавал грешни отговори от асистента си.

Все още не е ясно как ще се отнесе съда към обвиненията на Дейвид Джоунс, особено като се има предвид, че по собствени признания на компанията Siri все още е “в работна фаза”.