Първи поглед: Samsung Galaxy S Blaze 4G

Производител

Samsung

Южнокорейският гигант Samsung използва World Mobile Congress в Барселона, за да анонсира поредица от апарати, сред които бе и Samsung Galaxy S Blaze 4G. Компанията показа смартфона в края на своята презентация, водейки се от принципа, че за десерт остават най-добрите предложения. Нещо повече, анонсът бе направен заедно с американския оператор T-Mobile, чийто изпълнителен директор Филип Хъм посочи апарата като пример за това, че компанията ще продължи да се бори за челно място и при новия 4G LTE стандарт.

На външен вид Samsung Galaxy S Blaze 4G донякъде се различава от традиционните Galaxy S смартфони, защото не е нито толкова тънък, нито има характерната за тях правоъгълна форма. Когато го вземете в ръка обаче, апаратът е не по-малко удобен и приятен на външен вид. Без да поема излишни рискове, Samsung е избрала традиционния черен цвят за Blaze, което му придава класически вид.

Смартфонът разполага с 4-инчов SuperAMOLED екран с 480х800 WVGa резолюция. На практика това означава, че образът е ясен, контрастът е силен и като цяло екранът наистина е приятно ярък. Сърцето на апарата представлява 1.5 GHz Qualcomm процесор, а операционната система е Android 2.3 с традиционния за Samsung TouchWizz. В интерес на истината можехме да се надяваме за по-висока версия, но предвид януарския анонс вероятно Gingerbread все пак е на мястото си.

По отношение на мултимедията Blaze 4G разполага с 5-мегапикселна камера, която заснема видео клипове в резолюция 720p, както и с втора 1.3-мегапикселна камера за видео разговори.

Ако досега не сте особено изненадани от представянето, това е така, просто защото Samsung очевидно не е склонна да предприема излишни рискове с дизайна и характеристиките на модела. Очевидно е, че компанията залага преди всичко на високата производителност на Android под 4G, отколкото на някакви крайно впечатляващи индивидуални функции на модела.

Samsung Galaxy S Blaze 4G се очаква на пазара в края на този месец.