Megaupload акаунти са имали и американски политици

Политиците, макар и американски, също са хора и нищо човешко не им е чуждо. Включително и това да притежават платени акаунти в една от най-големите онланй хостинг услуги, за която се счита, че е съхранявала пиратски материали на стойност стотици милиони долари.

Шокиращото разкритие направи не кой да е, а самият Ким Шмиц, собственик на Megaupload, който в момента очаква процеса по неговата екстрадиция в Съединените щати, където ще отговаря по обвинения в нарушаване на авторски права.

Според Шмиц, който иначе официално смени името си на Дотком, “доста голям брой Megaupload акаунти” принадлежат на хора от американското правителство, при това в самия Сенат и Министерството на правосъдието.

Шмиц сподели това в интервю за TorrentFreak вчера, изтъквайки, че в момента адвокатите на Megaupload се опитват да постигнат споразумение с американските власти, съгласно което потребителите на сайта ще получат право да изтеглят от сървърите своя лична информация.

TorrentFreak отбелязва, че при замразяването на сървърите в края на януари са били засегнати и стотици хиляди файлове, които не са нарушавали никакви авторски права, защото съдържат лични снимки и документи.