D-Link показа нови безжични точки за достъп

D-Link разшири портфолиото си от безжични точки за достъп с представянето на две нови високопроизводителни устройства от корпоративен клас, разработени специално за работа в закрити помещения с интензивен мрежови трафик. Моделите DAP-2310 и DAP-2360 работят в 2.4 GHz обхват и поддържат скорости на трансфер до 300 Mbps, като и двете точки за достъп включват Gigabit Ethernet порт за бърза LAN свързаност.

Устройствата поддържат няколко оперативни режима за оптимизация на производителността при различните сценарии на инсталация, както и приоритизация на трафика за мултимедийни приложения. Балансирането на трафика и приоритизацията на мултимедийни приложения също допринасят за по-високата производителност. Управлението се осъществява през вграден web интерфейс, а сигурността е гарантирана от WPA/WPA2 криптиране и базирана на RADIUS автентификация. Поддръжката на множество SSID заедно с VLAN сегментиране осигурява гъвкава политика за достъп до определени приложения и от страна на различните потребителски нива в мрежата. Моделът DAP-2360 се отличава с наличието на PoE порт и бял пожароустойчив корпус.

Двете нови безжични точки за достъп от D-Link, които вече могат да бъдат поръчани и в България, са изключително подходящи за приложения в хотели, училища, търговски центрове, летища и университетски кампуси.