iPhone приложения, които си заслужават покупката – I

App Store изобилства от приложения. В момента техният брой надхвърля половин милион. Често е много трудно да се ориентираме сред цялото това разнообразие. Още повече – не можем да сме сигурни дали парите, които ще дадем за платения софтуер, наистина си заслужават.

В настоящия текст ще ви представим шест приложения за iPhone, които си заслужава да притежавате.

FlightTrack Pro

Ако летите често със самолет, то вероятно не веднъж и два пъти сте поглеждали през прозореца, питайки се къде точно се намирате. Тук на помощ идва приложението FlightTrack Pro, което работи и в самолетен режим. То ще ви представи карта на текущото ви местоположение, за да ви помогне да се ориентирате по-добре.

Нещо повече – ако искате да сте сигурни, че любимият ви човек е пристигнал от точка А до точка Б безпроблемно, имате възможност да „следите” и специфични полети и да получавате push нотификации с детайли за текущо местоположение, момент на кацане и т.н.

Приложението може да уведомява собственика и за промени при изходите, забавяния на полета, за евентуалните промени във времето и т.н.

Цена – 9.99 долара

Nike+ GPS

Независимо дали сте опитен спортист или начинаещ ентусиаст, решил да свали излишните килограми, натрупани през зимата – това приложение използва GPS технологиите на вашия смартфон, за да записва дистанцията, която сте избягали.

Ако въведете височина, тегло и пол, ще персонализирате допълнително софтуера. По този начин той ще се нагоди още по-добре към навиците ви за спортуване.

Nike+GPS разполага с опции от типа на „пребягване на определено разстояние”, „тичане за време” и т.н. Освен това се синхронизира с вашия iTunes плейлист, разполага и с предварително зададени настройки, които ще ви „възнаграждават” с аплодисменти и коментари от вашия виртуален треньор и т.н.

Веднъж щом приключите с тичането, може да качите данните в сайта Nike+, където ще видите през кои точно улици сте минали, ще научите подробности за тренировката и т.н.

Цена: 1.99 долара

DrinkTracker Breathalyzer

Едно приложение, за което безопасността както на вас самите, така и на околните хора, е от първостепенно значение. То следи нивото на алкохол в кръвта ви, като взима под предвид вашия пол, възраст, височина и тегло.

Неговата GPS опция ще ви ориентира чрез Google Maps, в случай, че се нуждаете от насоки. Ще се опита да ви намери и такси, ако наистина сте прекалили с чашката.

Цена: 1.99 долара