Лазерен принтер: Samsung ML-2165W

Производител

Sasmung

Това не е първият компактен лазерен принтер на Samsung. ML-2165W обаче е може би най-малкият, който компанията някога е създавала. С размери 331 x 215 x 178мм той е почти толкова голям, колкото един тостер, с тази разлика, че няма да ви опари, когато го докоснете.

Принтерът е оцветен предимно в светло- и тъмносиви окраски. Няма никакви пролуки, в които биха могли да попаднат прашинки. За да го отворите, трябва просто да дръпнете надолу предният капак. Именно тук слагате новите листове хартия. Налага се да вдигнете и горния капак – именно от тук ще излизат разпечатките (ако забравите да направите това, те няма да задръстят принтера, а ще излязат през малкия процеп на принтера).

Въпреки размера си, продуктът принтира изключително бързо. • Скорост (монохромен печат): До 20 стр./мин. при формат A4 (21 стр./мин при формат Letter). Времето за излизане на първия отпечатък пък (монохромен печат) е по-малко от 8,5 секунди (от режим на готовност). Що се отнася до ефективната резолюция на разпечатките, тя е до 1200 x 1200 dpi.

ML-2165W е снабден с функцията Wi-Fi Direct, която на практика елиминира нуждата от централна точка за достъп. Всички устройства с нея могат да се свързват едно с друго директно и да обменят информация бързо. Същевременно пък чрез MobilePrint – опция, достъпна за потребителите на Android и iOS – ще имате възможност да принтирате директно от своето мобилно устройство (таблет или смартфон). Тук обаче скоростите са малко по-бавни, отколкото очаквахме.

С този принтер се принтира изключително лесно и директно от мрежата. AnyWeb Print (трябва да си го свалите от сайта на Samsung) оразмерява автоматично интернет страниците, така че да се вместят в съответния лист хартия, като по този начин не губите текст или изображения.

Качеството на принтираните страници пък е доста добро – текстът е ясен и плътен. Вариациите на сивото са достатъчно много, че да ви позволят да правите разлика между отделните цветове в случаите, когато принтирате изображения (все пак принтерът е монохромен).

В заключение – ако се нуждаете от компактен монохромен лазерен принтер, който да принтира бързо текстове и графики, поддържа връзка с вашите мобилни апарати и не изисква скъпи консумативи, ML-2165W е правилният избор за вас.