SoundCloud разполага с над 10 млн. потребители

Услугата за споделяне на музика през интернет SoundCloud вече разполага с над 10 млн. регистрирани потребители, съобщи Mashable.

От компанията потвърдиха, че са свалени над 5 млн. мобилни приложения, както и 10 хил., разработени на базата на отворената платформа на SoundCloud.

SoundCloud е подобен на сайта за споделяне на видео YouTube, но с разликата, че е предназначен за музика. Той стартира през 2008 г., като през юни 2011 достига 5 млн. потребители.

Може би най-голямото преимущество на SoundCloud е фактът, че както големи, така и слабо популярни музиканти, включително Radiohead, Раян Адамс и 3 Doors Down, започнаха да го използват, за да промотират своята музика.

За да отпразнува постигането на 10 милиона потребители, от SoundCloud пусна инструмента Story Wheel, благодарение на който може да създавайте слайдшоу от вашите Instagram снимки, придружени от собствените ви аудио коментари. Ако искате да създадете ваш собствен Story Wheel напълно безплатно, може да го направите още сега, като кликнете тук.