Intel отчете рекордни годишни постъпления

Intel отчете приходи за изминалата година в рамките на $54 милиарда, печалба от основна дейност в размер на $17.5 милиарда, нетна печалба от $12.9 милиарда и печалба за акция в размер на $2.39. По всеки един от показателите компанията отбелязва рекордни нива.

За четвъртото тримесечие на миналата година, Intel обяви финансови постъпления в размер на $13.9 милиарда, печалба от основна дейност от $4.6 милиарда и нетен приход на стойност $3.4 милиарда с печалба за акция от 64 цента. Компанията генерира приблизително $6.6 милиарда от основна дейност, изплати дивиденти на стойност $1.1 милиарда и $4.1 милиарда за обратно изкупуване на 174 милиона акции.

“2011 година беше изключителна за Intel. – Заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на Intel.  – С отлично изпълнение компанията се представи блестящо, с ръст над $10 милиарда и заедно с това отбеляза рекордни нива по отношение на постъпления и печалби.”

Тази година компанията ще постави акцент върху ултрабук сегмента, центровете за данни, както и системите в областта на сигурността и Intel-базираните смартфони и таблети. От Intel се надяват, че успехите от 2011 г. ще им позволят да постигнат целите си и през 2012-а.