LG представи LTE таблета LG Optimus Pad LTE

LG Optimus Pad LTE съчетава предимствата на LTE технологията и дисплея с висока резолюция True HD IPS . Именно благодарение на тези две характеристики последният смартфон от портфолиото на компанията Optimus LTE успя да се отличи от конкурентните модели на пазара като първия LTE смартфон с HD дисплей. Първоначално Optimus Pad LTE ще се предлага в Южна Корея.

Таблетът осигурява оптимални условия за работа и забавление на потребителите. Той е снабден с 1280 х 720 True HD IPS дисплей, който предлага отлични условия за гледане на филми и клипове във висока резолюция. Той също така има 8-мегапикселова камера, с която потребителите могат да правят собствени снимки и видео в HD. Друг акцент за любителите на мултимедията е, че моделът работи с SD карта памет с до 32 GB капацитет, което го прави първия таблет на пазара с такава възможност.

Освен тези характеристики, Optimus Pad LTE предлага и няколко удобни приложения. Софтуерът Smart Movie Editor на LG позволява лесното редактиране на снимки и видео клипове в движение. Чрез Web Duet потребителите търсят информация, както в техните имейли и текстови съобщения, така и в профилите им в социалните мрежи. Друга полезна функция е LG On-Screen Phone (OSP), която позволява на потребителите да прехвърлят картината от своя смартфон на големия екран на таблета чрез кабел. В последствие те могат да поемат управлението от което и да е от двете устройства.

LG Optimus Pad LTE е лесно преносим и практичен, разполага с HDMI порт и позволява DLNA свързаност. Тежи 479 гр. и е с дебелина само 9.34 мм. Освен това е снабден с 1.5 GHz двуядрен процесор и работи с операционна система Android 3.2 Honeycomb.