LG ще представи подобрена серия 3D очила

LG Electronics обяви, че през първото тримесечие на 2012 година ще представи своята последна колекция 3D очила, която включва модел с дизайн на именития френски дизайнер на очила Ален Микли. F310, клипсовете F320 и моделът на Ален Микли F360 са по-леки и по-удобни за носене. В същото време подобреният дизайн, който включва извити лещи и изчистена форма на рамките, превръща 3D очилата от досадна необходимост в стилен моден аксесоар.

Моделът F310 се характеризира с отличаващ се дизайн, който съчетава плавни линии и тънки рамки. За разлика от голяма част от по-старите 3D очила, които се предлагат на пазара, тези разполагат с извити лещи, които по-добре пасват на формата на лицето. Така те допринасят за по-приятното 3D изживяване на зрителите с телевизорите и мониторите CINEMA 3D. F310 тежат само 13,5 грама, което е с 20% по-малко в сравнение с предишния модел, предлаган от LG.

Друго ново предложение от гамата за 2012 година са клипсовете F320. 3D очилата под формата на клипсове са предназначени за хората, които носят коригиращи зрението очила, като те позволят поставянето им директно на рамката на очилата на потребителите. 3D клипсовете са уникални за момента и се предлагат само за 3D телевизорите, които са базирани на пасивната поляризираща технология FPR, която е в основата на телевизорите от серията CINEMA 3D. В сравнение с предишното поколение 3D модели клипс, F320 са с 25% по-леки и тежат само 5,5 грама.

Създадени съвместно с Ален Микли, очилата F360 се отличават със спортен дизайн на полурамките (с рамка само от горната страна на лещата) и тежат едва 16 грама. Лещите са извити и покриват по-голяма площ от лицето на зрителя, което му позволява да се потопи напълно в CINEMA 3D изживяването. Стилните очила F360, както и всички модели очила на LG, могат да се носят и в киносалоните, тъй като и телевизорите от серията CINEMA 3D, и кино екраните използват технологиите FPR и RealD.