Samsung обмисля Android 4 ъпдейт за Galaxy Tab

Въпреки че само преди седмица компанията обяви, че не възнамерява да зарадва притежателите на смартфона Galaxy S и 7-инчовата версия на Galaxy Tab с новия Android 4.0, Samsung изглежда все още не е взел окончателно решение.

Нежеланието на компанията да пусне IceCream Sandwich за двете устройства разбираемо предизвика гнева на доста потребители. Първоначално Samsung защити решението си с факта, че конфигурацията на телефона и табелта е такава, че няма да позволи на потребителите да получат максималното от Android 4.0.

Сега обаче изглежда, че южнокорейският гигант може да промени решението си.

Това твърди MNS Korea, според когото Samsung вече преразглежда процеса на ъпдейта и може да намери алтернативно решение за двете устройства. Американското подразделение на Samsung все още отказва коментар.

Android 4.0 се разглежда като мост между смартфоните и таблетите, чието предназначение е да уеднакви функционалността на двата типа устройства. Засега само два телефона – Samsung Galaxy Nexus и Huwaeu Honor – ги имат, но производители като Sony Ericsson, Motorola и LG вече обявиха планове за ъпгрейд. Освен това Samsung вече обяви, че ще пусне Ice Cream Sandwich и за своя Galaxy S II смартфон.