LG ще представи монитори с IPS панели

LG Electronics ще представи своите нови серии IPS монитори за 2012 година на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Те представляват отлично, по думите на компанията, решение за гледане на съдържание в 3D формат и предлагат вълнуващо 3D изживяване с висока резолюция на картината и широк ъгъл на видимост. Новите IPS дисплеи включват сериите DM92, DM82, DM52 и 3D монитора D43.

Серията DM92 се отличава с тънка рамка на дисплея и стилен CINEMA екран, чийто стил се допълва от елегантна хромирана поставка. 27-инчовият монитор с TV тунер осигурява достъп на потребителите до файлове от компютъра им, позволява им да се забавляват с игри или да се отпуснат и насладят на любимата си телевизионна програма. Допълнително предимство за серията DM92 е възможността за възпроизвеждане на 3D съдържание с отлично качество. Благодарение на IPS панела моделите от гамата осигуряват по-голяма дълбочина на картината, наситени цветове и висока яркост, при по-широк ъгъл на гледане в сравнение с конвенционалните 3D дисплеи.

23-инчовият монитор от серията DM82 е забележителен със своя елегантен и футуристичен дизайн, при който металната стойка се допълва от тънка правоъгълна основа. Дисплеят възпроизвежда една от най-качествените 3D картини в индустрията, а зрителите могат да се наслаждават на богати и плътни нюанси, независимо под какъв ъгъл гледат екрана. Перфектната картина се допълва от 7-ватови вградени говорители, които превръщат DM82 в идеално решение за качествено домашно забавление.

Серията монитори DM52 включва два дисплея с големина на екрана 27 и 23 инча и предлага многообразие от функции и висока ефективност. Моделите използват IPS панели и са способни да възпроизвеждат съдържание в 3D формат. Освен това и двата монитора имат различни възможности за свързаност, включително HDMI и USB, което улеснява споделянето на съдържание с външни устройства.

Оптимизиран за работа с 3D съдържание, мониторът D43 на LG предлага множество нови функции и технологии. Моделът възпроизвежда ясни 3D изображения и ярки цветове в 3D режим, като високото качество на картината е гарантирано от технологията за намаляване на размазването и деградацията на изображенията – SUPER Resolution. D43 безпроблемно конвертира 2D съдържание в 3D формат, без да е необходим допълнителен софтуер. Освен това моделът е снабден с 3D бутон, който позволява на потребителите лесно да регулират дълбочината на 3D ефекта.

Новата гама IPS монитори на LG за 2012 година ще бъде пусната на световния пазар през февруари 2012 година.