LG Optimus 3D получи ъпдейт до Android Gingerbread

Триизмерният смартфон LG Optimus 3D вече ще ползва по-нова версия на своята операционна система Android, която сега ще бъде под номер 2.3.

Ъпдейтът предлага по-висока скорост на мобилния интернет, по-богато 3D забавление и усъвършенствани мултимедийни възможности. Android 2.3 за свободно закупените Optimus 3D ще бъде наличен до края на тази седмица.

Специално разработеният Gingerbread ъпдейт за Optimus 3D ще предлага всички подобрения, направени по операционната система от Google като по-голям контрол на консумацията на електроенергия; усъвършенствани функции за копиране и поставяне (copy-paste); и променен интерфейс (IU).

Ще се повиши и скоростта на мобилния интернет в 3G мрежите на операторите с протокола HSPA+, а потребителите ще получат и по-богато 3D изживяване с нов софтуер за редактиране на 3D видео клипове чрез 3D Video Editor. Инструментът за обработка на 3D видео позволява на потребителите да създават и редактират 2D и 3D филми с лекота, директно от смартфона. Освен това ще бъде подобрена и работата с мултимедия, като е добавена функция за стабилизиране при заснемане на 2D видео. Допълнително предимство е намаленото време за влизане в галерията със снимки и видео.

Ъпдейтът също така ще предложи и други подобрения като запис на видео с по-добро качество и по-дълъг живот на батерията при слушане на музика. Android 2.3 ще бъде наличен за свободно закупените Optimus 3D в Европа до края на тази седмица, а мобилните оператори ще пуснат ъпдейта до края на годината.