Facebook по-опасен за мъжете, сочи проучване

Въпреки че традиционно са считани за силния пол, мъжете са доста по-податливи към измами, когато общуват във Facebook, отколкото жените, сочи ново проучване.

Вероятността да попаднете в престъпна схема в най-голямата онлайн мрежа е доста голяма, ако сте мъж, твърди анализ на антивирусната компания Bitdefender. Той сочи, че 55.4 процента от мъжете във Facebook гледат с недоверие на непознати, които искат да им станат приятели и не са склонни доста по-лесно да приемат контакт от лице, което никога не са виждали.

За сравнение 64.2 процента от анкетираните дами са категорични, че няма да обменят лични данни с хора, които не познават.

Още по-тревожно е, че мъжете обикновено са склонни да приемат покана за приятелство от непознат профил, който е украсен от снимка на добре изглеждаща жена. На свой ред жените очевидно не се влияят толкова от подобни външни дразнители.

Накрая става ясно, че мъжката половина във Facebook е готова по-лесно да разкрие лични данни като местоположението си, отколкото жените в социалната мрежа.