Blu-ray плейър: LG BD670

BD670 – един от най-новите Blu-ray плейъри на LG от висок клас е вече на пазара. Той предлага Full HD 3D поддръжка и напълно преработения интернет портал на компанията – Smart TV. Конкуренцията на този тип пазар е безмилостна – Panasonic, Samsung и Philips също предлагат свои собствени интернет-свързани приложения. LG обаче ви предлага набор от полезни опции и характеристики, без да ви принуждава да разбивате спестовната си касичка.

Дизайнът на плейъра е забележителен. Абсолютно изчистен, с елегантен черен цвят и нищо твърде бляскаво, което да дразни погледа. Бутоните в предната част на панела не са сензорни. Дисплеят пък е малък, може би дори с една идея повече, отколкото е необходимо. За сметка на това цялата джаджа е изключително тънка – 49 мм – което означава, че може да я поберете почти навсякъде, без да заема твърде много място.

В предната част откриваме и USB порт, благодарение на който може да си пускате най-разнообразни музикални, видео или фото формати от външни носители. Плейърът поддържа DivX, XviD, AVI, MKV, WMV, MP3, WMA, WAV, m4a и JPEG.

В задната част има няколко порта, включително HDMI v1.4, композитен видео изход, компонент от RCA тип(Y/Pb/Pr), аудио Л/Д и оптичен/коаксиален аудио изход. Откриваме и Ethernet порт. Няма мултиканални аналогови изходи, както и втори HDMI, което може да е проблем, ако вашият AV рисийвър няма HDMI 1.4 и искате да гледате 3D изображения с HD аудио.

Липсата на втори USB порт също е проблем най-вече пради факта, че плейърът не разполага с вградена памет, където да съхранявате своите BD Live даунлоуди. Това означава, че ако ползвате тази услуга, неименуемо ще трябва да включвате и външно устройство за съхранение на данни.

LG BD670 се откроява най-вече с множеството опции, които ще имате достъпни в интернет веднъж щом се свържете към мрежата с вградения Wi-Fi адаптер (802.11a/b/g/n). От Smart TV портала получавате достъп до радио приложения като BBC iPlayer, до YoTube, Picasa, Acetrax, Google Maps, DailyMotion и т.н.

През LG Apps разполагате с игри, пъзели, филми и дори до свой собствен йога треньор. За да ги ползвате обаче, ще трябва да си създадете свой собствен акаунт.

Цялото това разнообразно уеб съдържание се допълва и от DLNA поддръжка – филми, снимков материал, музика от външни цифрови устройства могат да бъдат споделяни безжично с плейъра. Възможен е преглед на съдържание от компютър или смартфон, директно на вашия телевизор.

Не на последно място е опцията Gracenote – чрез нея получавате подробна информация за всяко Blu-ray, CD или DVD, което сложите в продукта (макар и със среден успех).

Работата със самия плейър е абсолютно безпроблемна. Зареждането на дискове отнема малко повече време (Terminator Salvation се пусна за 58 секунди, други плейъри зареждат множеството Java съдържание за около 35). За сметна на това обаче дискове с не чак толкова комплексни менюта се появяват светкавично.

Качеството на картината пък е перфектно, дори когато възпроизвежда 3D образи (разбира се, това до голяма степен важи и от дисплея, който е вързан към плейъра). Ставаме свидетели на забележителни и наситени в цветове изображения с детайлна градация и с резолюция от 1080 пиксела. С използването на HDMI 1.4, плейърът безпроблемно възпроизвежда 12-битови образи, 4,906- степенна градация.

Самото дистанционно към плейъра е достатъчно интуитивно и удобно за работа. Но ако свалите приложение за вашия Android телефон или iPhone/iPod Touch, може да превърнете и мобилното си устройство в дистанционно управление.

В заключение – BD670 е забележителен Blu-ray плейър, който би се харесал на всеки любител на домашното кино. С опции като Wi-Fi и DLNA и със значително по-качествено уеб съдържание той успява да изпъкне както пред предишните модели на компанията, така и пред своята конкуренция.