Първи поглед: ASUS Eee Pad Transformer Prime

Tаблетът с четириядрен мобилен процесор NVIDIA Tegra 3 (Kal-El) беше показан за пръв път в рамките на конференцията AsiaD: All Things Digital, а сега вече са ясни и всички негови характеристики. Освен с най-ново поколение процесор от NVIDIA, той се отличава и с мобилна док-станция ASUS.

Новият Transformer Prime има подобрени възможности за мултимедийно представяне, тънък метален корпус, аудио-технология ASUS SonicMaster, 8-пикселова основна камера с авто-фокус и LED светкавица и живот на батерията до 18 часа при съчетанието на таблета с мобилната док-станция. От ASUS обещават през декември да направят демонстрация на това какво се случва, когато Eee Pad Transformer Prime се срещне с Cream Sandwich.

Transformer Prime е тънък само 8.3мм и е единственият метален таблет с тегло от 586 грама. Металният корпус е направен от алуминий и ще се предлага в две цветови разновидности: Amethyst Gray и Champagne Gold.

Таблетът е оборудван с четириядрен процесор, 12-ядрена GeForce видеокарта и vSMP технология, които осигуряват най-бързото таблет-преживяване при multitasking, web browsing, Full HD video playback и, разбира се, игри.

Ако при Eee Pad Transformer зрителният ъгъл е 176 градуса, а IPS дисплеят e защитен с Corning Gorilla Glass, то Transformer Prime може да се похвали и с подобрен Super IPS+ дисплей с по-големи възможности за увеличаване яркостта на екрана, което улеснява четенето навън. Предната камера е 1.2MP и позволява видео-конферентна връзка, докато задната 8-мегапикселова камера с авто-фокус и LED светкавица прави брилянтни снимки, благодарение на апертура F2.4, CMOS сензор и touch-to-focus за настройка на дълбочината и редуциране на околния светлинен шум. За пръв път с камерата на таблет могат да се правят 1080p Full-HD видеа.

По отношение на аудио откриваме системата ASUS SonicMaster. Според компанията тя произвежда кристално чист звук с широк спектър и редица подобрения, които не се срещат в никой от присъстващите на пазара таблети. Дали това е така, ще трябва да почакаме още малко, за да се уверим сами.

Когато излезе на пазара, Transformer Prime ще се предлага в два модела – съответно с 32GB и 64GB включена памет, заедно със слот за микро SD карта, 3.5 мм. аудио жак и микро HDMI порт.

Не можем да подминем и функцията, която дава името на Transformer Prime – това е мобилната док-станция. Нейният дизайн осигурява на потребителя клавиатура, тъчпад и неограничени възможности за допълнителен хардуер. Батерията на таблета пък издържа до 12 часа, а в съчетание с мобилния док става цели 18 часа, възможно най-дългия период за таблет до момента.

Все още не е обявена цена.