Таблет: HP Slate 2

699 долара

Вносител

Мост компютърс

Спомняте ли си Slate? Таблетът на НР се появи в началото на 2010 г. като един от първите таблети, базирани на Windows с цел да предложи на потребителите алтернатива на iPad. Сега компанията готви нова версия, която се стреми да запази най-добрите черти на оригинала и го усъвършенства.

Slate 2 отново ще бъде Windows-базиран и неговата целева аудитория отново ще бъдат най-вече бизнес потребителите. Екранът му ще бъде с резолюция 1024х768, а теглото – около 3 кг. Останалите характеристики на Slate 2 наподобяват Windows Netbook: процесор Intel Z670 на 1.5 GHz, до 64GB mSATA диск и обещания за 6 часа живот на батерията.

Добавете към тях традиционни характеристики като две камери, SD слот,  Bluetooth 4.0, 802.11n WiFi и EV-DO/HSDPA Gobi 3000 поддръжка и покривате всички основни нужди за свързване на машината. За връзка с HD устройства таблетът ще разполага и с HDMI порт.

Новият мултитъч дисплей поддържа няколко различни варианта за работа – писането ще става чрез виртуална Swype клавиатура, със стилус или пръсти. Освен това към Slate 2 ще се предлага и физическа Bluetooth клавиатура, която го превръща в лаптоп. На нея също ще има един HDMI и един USB 2.0 порт.

Windows-базираните таблети изостават сериозно в конкуренцията на iPad и дори онези, които ползват Android, но по всичко изглежда, че НР възнамерява да заложи именно на тази карта. Slate 2 ще се появи на пазара в края на ноември, а планираната стартова цена е 699 долара.