МcAfee 2012 не се приема особено добре

Въпреки високите си претенции и очевидното внимание към детайла, новата McAfee Total Protection 2012 не се радва на одобрението на критиците.

“За продукт от най-високата част на спектъра, McAfee 2012 не е лоша програма”, пише сайтът CNET. “Тя обаче не е и особено добра, а със сигурност е далеч от съвършенството”.

Сайтът отчита, че интерфейсът, който е копие на версията 2010 с минимални промени, е удобен, но нищо повече. Свършеното по програмата прилича по-скоро на ъпдейт, отколкото на самостоятелна нова версия, насочена към най-взискателните потребители. “McAfee 2012 не носи нищо от това, което най-добрите антивирусни софтуери могат да направят за клиентите”, продължава сайтът.

CNET изтъква, че най-големият проблем на антивирусната програма произлиза от нейната производителност, което за подобен софтуер може да бъде фатално. “Във време, в което повечето производители залагат на олекотени версии и бързо сканиране, което да не пречи на работата на компютъра, McAfee 2012 е прекалено тромава”, заключава сайтът.