Над 2 млн. българи вече са във Facebook

Броят на българските потребители на най-голямата социална мрежа в света расте непрекъснато и към момента те наброяват почти 2.2 милиона.

Това обяви по време на първия ден на Webit 2011 Рик Кели,  директор продажби във Facebook, който представи интересна статистика от „кухнята“ на социалната мрежа. Кели обясни, че потребителите й в Европа са повече, отколкото в САЩ. Интересен факт е, че 350 милиона души в света използват мрежата през мобилните си телефони, ежедневно 2 милиарда публикации във Facebook са лайквани и коментирани, а броят на логовете е 500 милиона. Средният брой на приятелите, които има всеки от потребителите в мрежата, е 130.

За първи път тази година Webit Congress представя и DevCamp Работилницата – мястото, което събра топ-разработчици и уеб девелопъри от Централна и Източна Европа и представителите на водещите световни доставчици на платформи и операционни системи. В рамките на събитието участниците обмениха своят богат опит, контакти и визия за развитието както на платформите, така и на приложенията за тях.

Огромен интерес в рамките на изложението предизвикаха т.нар. Отворени театри, чиито лекции до момента бяха посетени  от над 1 300 души. Сред разгледаните теми бяха развитието на дигиталния пазар в Сърбия, Турция и Гърция, както и какви са подходящите стратегии за разрастване на един дигитален бизнес от национален в регионален.