Ултрабукът ZENBOOK скоро и у нас

В Ню Йорк се състоя официалната премиера на дългоочаквания ултрабук ASUS ZENBOOK. Новият продукт беше представен лично от директора на тайванската компания Джони Ших и вицепрезидента на Intel Том Килрой.

Дизайнът на сребристия външен панел се отличава с концентрични кръгове. Външните линии са плавни, а дебелината на „зенбука” е само 11 инча в предната част и 35 инча в задната, което го прави най-тънкия ултрабук на пазара и перфектен вариант за потребителите, които са в постоянно движение.

В новия ултрабук са използвани най-последен модел процесори Intel Core от второ поколение (оптимизирани за мобилна употреба); хибриден твърдотелен диск SATA Revision 3.0 (SSD), BluetoothTM V4.0 и USB 3.0. Добавена е и специална USB технология, която позволява портът USB 3.0 да зарежда преносими устройства само за частица от времето, което принципно е необходимо. За да съчетаят в един продукт всички тези характеристики, инженерите от ASUS са включили охлаждаща технология, която използва V-образен канал с уникална медна перка, специално създадена, за да подобри въздушния поток и да позволи възможно най-доброто охлаждане.

Очаквайте ZENBOOK скоро и на българския пазар.