QlikView 11 дава нови възможности за вземане на решения

Компанията QlikTech, лидер в областта на Business Discovery – Business Intelligence (BI) решения за потребителите, обяви новата версия на своя продукт – QlikView 11.

Тя идва в помощ на бизнес потребителите като им предоставя т.нар. social decision-making на своята self-service BI платформа, подпомагаща процеса на взимане на възможно най-правилните бизнес решения. С тази версия на продукта QlikTech разширява визията си, като обхваща всички начини за вземане на решения, прилагани от хората ежедневно – без зависимост от естеството на данните, местоположение или в екип.

QlikView 11 за мобилни устройства предоставя целия инструментариум на бизнес анализите, включително интерактивен анализ, богата визуализация, асоциативно търсене и възможността да се споделят приложения, данни и пътищата за решения. QlikView има пълно преимущество на виртуалния, интерактивен потенциал на touch-screen таблетите като Apple iPad, Android tablets, и BlackBerry Playbook.

Като използва оптимално малките touch-screen екрани на  Apple iPhone или Android телефони, QlikView 11 показва не повече от една схема или диаграма наведнъж. Възползвайки се максимално от напредналата HTML5 браузър технология, QlikView предоставя touch- интерфейс, който прави BI лесен и удобен  за употреба като всяко едно стандартно потребителско приложение, докато  запазва сигурността и управлението.

“Нашата визия за QlikView 11 се гради на факта, че решенията не се вземат изолирано, а в реално време, чрез социален обмен в дебат, диалог и споделено разбиране”, казва Антъни Дейтън, CTO и Вице-президент на отдел Продукти към QlikTech.

Подобен подход поставя социалния и общия опит на челно и централно място. С помощта на Social Business Discovery работните групи и екипи могат да си сътрудничат като ползват колективно данните в реално време и също така разработват анализи, което да дава бързи отговори на бизнес въпросите и да се стига до взимането на информирани решения.