Microsoft предлага отстъпка за Open Value Subscription

От днес до 31-ви декември 2011 г., „Майкрософт България” дава възможност на българските фирми да използват Microsoft Office Professional Plus 2010 или Office standard 2010 по програмата OVS (Open Value Subscription), при 50% отстъпка от вноската за първата година. 

Този тип лицензионна програма позволява на българските фирми да използват най-новите версии на софтуера на всички компютри в своята организация, заплащайки годишна такса в рамките на три поредни години. В края на периода клиентът може да избере да закупи актуалните версии на софтуера или да продължи да го ползва като абонамент за още три години. Програмата предлага гъвкавост за намаляване или увеличаване на броя лицензи, в зависимост от броя на използваните от клиента компютри. В периода на договора, клиентът получава и правото на безплатно преминаване към последните версии на продуктите, когато такива бъдат пуснати в продажба. “Това специално предложение е продиктувано от желанието на Компанията да подкрепи българския бизнес, давайки му възможност да бъде по-конкурентен, използвайки легални версии на най-актуалния софтуер на изключително преференциални условия”, коментира Димитър Каданов, директор “Решения за малки и средни предприятия и партньори” в “Майкрософт България”.

OVS програмата е предназначена за организации, които използват от 5 до 250 компютъра. Всеки от клиентите може да избере да лицензира определен продукт или да стандартизират ИТ инфраструктурата си върху цялостно решение,  включващо Windows 7, Office 2010 и достъп до сървърните решения на Microsoft. Тя дава възможност за преминаване от капиталови към оперативни разходи при закупуване на софтуер, както и при добавяне на нов компютър в организацията, необходимите лицензи за софтуерни продукти да бъдат включени в договора на годишна база. 

В допълнение към предложението, клиентите които вече са лицензирали Microsoft Windows XP или Vista, ще могат да закупят надграждане към Windows 7 Professional, по същата програма, отново възползвайки се от 50% отстъпка от вноската за първата година.

Сред допълнителните ползи от програмата са възможността служителите на компанията да използват оригинален Office 2010 на техните домашни компютри при изключително преференциални условия. В зависимост от броя закупени лицензи клиентите получават ваучери за безплатни обучения за работа с продуктите.