Facebook най-ползван в Сингапур

Популярността на социалните мрежи в световен мащаб е безспорна, но знаете ли коя е страната, където те се ползват най-много?

Оказва се, че въпреки че произлизат от Съединените щати, Facebook, twitter и LinkedIn се радват на още по-голямо внимание в други части на земното кълбо. Това сочат резултатите от ново проучване на Experian Hitwise, което подрежда осемте държави, чийто жители прекарват най-много време във Facebook и останалите мрежи.

Оказва се, че Сингапур обича Facebook повече от всяка друга страна. През месец август жителите на малката държава са прекарвали средно по 38 минути и 46 секунди при всяка своя сесия в мрежата на Марк Зукърбърг.

На второ място е Нова Зеландия, където сесиите на островитяните са със средна дължина 30 минути и 31 секунди, а на трето – съседната Австралия, където населението прекарва по 26 минути и 27 секунди в мрежата при всяко свое влизане.

По-нататък класацията се допълва от Великобритания (25 минути и 33 секунди продължителност на една сесия) и Съединените щати (20 минути и 36 секунди). Накрая следват Франция, Индия и Бразилия.

Без особена изненада от проучването става ясно, че Facebook е най-посещаваната социална мрежа в САЩ през август, където отиват 91 процента от всички посещения в подобен тип сайтове. twitter е на второ място с 1.92 процента, а базирания в Сан Франциско Tagged.com измести от третото място MySpace с 1.04 процента от всички посещения в социални мрежи.

В световен мащаб Facebook се радва на най-бърз растеж в Индия, където потребителите на мрежата са се увеличили с 88 процента спрямо миналата година.