LG, Philips и Sharp с обща Smart TV платформа

LG, Philips и Sharp се споразумяха да работят заедно, за да установят еднакви технически изисквания за Smart телевизорите, базирани на отворени стандарти като HTML5, CE-HTML и HbbTV.

Първата стъпка на групата ще бъде представянето на бета версия на съвместен пакет за разработване на софтуер (Software Development Kit – SDK). Това подчертава нуждата от определяне на единни технически изисквания, които ще позволят на разработчиците да създават приложения, които могат безпроблемно да работят на Smart телевизори на LG, Philips и Sharp Aquos Net+.

Инициативата цели да улесни начина, по който приложенията се разработват и предлагат, и така да увеличи продуктивността на приложения за индустрията на Smart телевизори. Компаниите-участнички също така ще могат да разширят достъпа на своите приложения за Smart телевизори до различните телевизионни платформи, като по този начин потребителите ще имат достъп до по-голямо разнообразие от съдържание.

Бета версията на универсалния пакет за разработване на софтуер ще бъде пусната в началото на месец октомври 2011 година.