Yahoo може да стане за продан

Изтекъл имейл от Джери Йанг, съосновател на Yahoo, доказва, че компанията или поне част от нея може съвсем скоро да бъде обявена за продан на онзи, които даде най-приемлива оферта.

Имейл съобщението бе тиражирано от Silicon Alley Insider и като цяло представлява дълго послание, изпълнено с призиви за вдигане на гарда и устояване на проблемите. Един пасаж обаче е особено интересен:

“В момента нашите съветници работят неуморно, за да идентифицират нови насоки, в които да вървим. В същото време те водят разговори с няколко други страни, които вече изразиха интерес към различни възможности… Ще преценим подхода, който е най-добър за компанията, за нейните акционери и за служителите й”, пише тайванският бизнесмен в имейла си.

Ако четем между редовете, това завоалирано съобщение спокойно може да значи “ако цената е подходяща, няма да се колебаем да продадем цялата компания или част от нея”. В момента Yahoo е в поредния си кризисен етап, след като наскоро закъсалият някогашен интернет гигант освободи своята изпълнителна директорка Керъл Барц.