iPhone отново е най-популярен в САЩ

Компанията Apple продължава да бъде начело сред производителите на смартфони що се отнася до удовлетворението на производителите, показва ново изследване на J.D. Powers and Associates.

За шести пореден път гигантът от Купертино се оказва на първо място в проучването. Apple и неговият iPhone постигат общо 838 точки и силни резултати във всеки един параграф на изследването, като най-вече клиентите са най-доволни преди всичко от лесното боравене със смартфона и богатството на функциите му.

На второ място остава тайванската компания JTC, следвана от Samsung, Motorola и канадската RIM, производител на BlackBerry. Особено слабо е представянето на европейския лидер Nokia, който с едва 721 точки остава дори зад вече несъществуващата компания Palm.

Изследването показва още, че малко изненадващо една пренебрегвана, но важна характеристика на смартфоните, на която потребителите обръщат внимание е техния външен вид. Например, апарати с тегло под 140 грама са доста по-предпочитани от по-тежки устройства. Като цяло, особено значение се отдава на производителност (35 процента), лесно боравене (24 процента), характеристики (21 процента) и физически дизайн (20 процента).