Сървър: Fujitsu Primergy RX100S7

Наскоро компанията Fujitsu обяви най-новия си продукт от серията сървъри с един сокет Primergy, която е известна с водещата си позиция на пазара. Primergy продуктите са идеални за малките и средните предприятия, защото съчетават оптимизирана производителност, лесно управление и сравнително малки разходи.

Новият Primergy RX100S7 се захранва от също наскоро произведения Xenon E3-1200 серия процесори на Intel, работещи на честота 3.10 GHz. Това не е маловажно, защото E3 семейството на процесорите Xenon е известна със своята енергийна ефективност (до 94 процента). Паметта му е 4 GB DDR3 1333 MHz RAM, твърдите дискове са два по 500 GB SATA диска.

Най-общо казано, сървърът е насочен към офиси и бизнес среди, които се нуждаят от гъвкавост и оптимизация на ресурсите, така че да постигнат високи резултати с минимални разходи. Както RX100S7, така и останалите два продукта от серията – TX140 S1 и TX120 S3 – са доста гъвкави, мощни, а едновременно с това и ефективни що се отнася до разходи и необходими за управлението им ресурси. Очевидно е, че малкият и средният бизнес са сегменти, които се отнасят сериозно към разходите. Често пъти не е важна само придобивката на нов продукт, а нейната поддръжка с течение на времето. За щастие управлението на RX100S7 става с минимални средства, което на свой ред позволява на наличия IT персонал да бъде съсредоточен другаде. В перспектива подобно нещо не само води до намаляване на разходите, но дава и гъвкаво управление на човешките ресурси в зависимост от конкретните нужди на организацията.

RX100S7 е предназначен да нуждите на ежедневния бизнес, като уеб, принтиране, виртуализация и сървъри, а освен това може да се използва като стъпка към следващ ъпгрейд на сървърната техника, който вече ще бъде по-лесен. Това прави Fujitsu Primergy RX100S7 добро решение за компании, които оперират с по-ограничени ресурси, но са готови за намерят най-доброто приложение за тях.