Смартфон: Gigabyte GSmart G1315

Съвсем наскоро компанията Gigabyte добави в своя каталог модела GSmart G1315, който се превърна в най-новото й предложение с операционна система Android. Смартфонът върви на една от най-новите версии за мобилни платформи – 2.2 Froyo – и се захранва от мощен 528 MHz ARM 11 процесор. За да са сигурни, че телефонът няма да изневери на собствениците си и ще може да се справя пълноценно със задачите, които те му възлагат, създателите на GSmart 1315 са го оборудвали с 256 MB RAM и 512 MB ROM памет.

Както доста от новите телефони на компанията, Gigabyte GSmart 1315 предлага полезната функция за поддръжка на две SIM карти, с което спокойно може да сложите край на досадното носене на два апарата у вас. Смартофнът е четирибандов и покрива честотите GSM 850, 900, 1800 и 1900 MHz, които се отнасят и за двете SIM карти. Той поддържа и пренос на данни през 3G връзка.

Но GSMart 1315 не е само сериозно устройство; с него може и да се забавлявате пълноценно. Апаратът има 5-мегапикселова камера с автофокус и резолюция 2592х1944. Екранът му е 3.5-инчов с 256 000 цвята, което го прави повече от приличен по стандартите на средния клас смартфони. Резолюцията, която той ползва е 320х480, а това, че е капацитивен означава, че може да работите по него еднакво добре както с пръст, така и със стилуса, който влиза в комплекта.

Устройството поддържа голямо разнообразие от аудио (mp2, wav, wma, eAAC+) и видео (mp4, wmv, h.264, h.263) формати, а благодарение на стандартния изход за 3.5-милиметров жак, може да включите към него всякакви слушалки, за да слушате качената музика или някоя FM радиостанция.

Модерните смартфони доста често са предпочитана онлайн платформа за мнозина и социалният елемент е много важен. За щастие G1315 не пренебрегва и това, като предлага вградени Facеbook и twitter приложения, благодарение на които лесно и бързо може да поддържате вашите профили в двете мрежи. Естествено връзката става посредством WiFi 802.11 b/g безжичен интернет, а освен това са осигурени GPRS и EDGE стандартите.

По отношение на свързването на телефона получавате стандартния microUSB 2.0 порт за трансфер на данни от РС или за зареждане на батерията, както и Bluetooth v2.1 за безжичен пренос на информация. Паметта на апарата може да бъде разширена до 32 GB чрез  microSD слот.

Ако все още не притежавате смартфон или сте готови да преминете от ниския към средния клас, Gigabyte GSmart G1315 може да бъде вашата следваща стъпка благодарение на функционалността и достъпността, които апаратът предлага.