Nothing пуска най-новия си модел Phone 2a на 5 март

Компанията Nothing обяви, че ще представи своя най-нов модел Phone 2a на 5 март, но има изненада за американските фенове на продукта. Вместо да бъде официално пуснат на пазара като Phone 2, устройството ще бъде достъпно в САЩ чрез “програма за разработчици”. Това звучи много подобно на начина, по който беше пуснат оригиналният Phone 1. Той се продаваше за 299 долара в САЩ чрез подобна “Програма за бета членство”.

Компанията не разкрива никакви изображения на устройството или цени. Но вероятно ще използва опростения естетически подход при Phone 2. Този уникален дизайн беше отличителна черта на устройството, благодарение на прозрачния му гръб от Gorilla Glass, 11-те LED “Glyph” ленти, както и металната рамка и закръглени ръбове.

Предполага се, че Phone 2a  ще бъде бюджетна версия на Phone 2, който струва 600 долара. В тийзър видеото на продукта компанията спомена, че е осъществила по-добри връзки с доставчиците, така че да може да го направи по-евтин. По-ранни слухове предполагат европейска цена около 400 евро (430 долара), като цената се дължат частично на по-евтиния процесор MediaTek Dimensity 7200.

Очаква се също Phone 2a да има опростен интерфейс с по-малко LED ленти, плюс две камери, центрирани в горната част като очи на глава. Скици, показани във видеото на Nothing, потвърждават тези очаквания.

Nothing ще проведе пресконференция в Барселона за Mobile World Conference (MWC) на 27 февруари, когато вероятно ще научим повече за новия смартфон на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *