Microsoft интегрира генератора на изображения DALL-E 3 в Bing Chat

Технологичният гигант Microsoft обяви интегрирането на най-новия модел AI генератор на изображения на OpenAI – DALL-E 3 в своя изкуствен интелект Bing Chat. Актуализацията, която през изминалата седмица постепенно беше разпространена първо сред потребителите на Bing Enterprise, а след това и на Bing Image Creator, вече е достъпна за всички.

Интересна подробност е, че Bing Chat получи достъп до DALL-E 3 още преди собствения чатбот на OpenAI – ChatGPT. Очаква се той да получи актуализацията по-късно този месец, но само за платените абонати. Това потенциално би могло да постави Microsoft на челно място в областта на генерирането на изображения.

DALL-E 3, третата версия на модела за генериране на изображения на OpenAI, може да се похвали с подобрено разбиране на текстовите подкани, което води до създаването на изображения, които са както по-креативни, така и по-фотореалистични. Освен това, за удобство на потребителите той е интегриран директно в Bing Chat и ChatGPT, а не функционира като самостоятелен продукт.

Освен в Bing, Microsoft планира да включи технологията DALL-E и в други приложения. Компанията разработва инструмент за създаване на изображения с изкуствен интелект Paint Cocreator, който ще интегрира модела директно в приложението Windows Paint.

DALL-E 3 не само генерира заявеното изображение, но и предлага предложения за допълнителни модификации, като например добавяне на дъга на заден план или превръщане на куче в котка. Тези интерактивни предложения имат за цел да повишат креативността на потребителите, въпреки че изпълнението им може да се забави поради претоварване на сървърите в Bing Chat, заради неочаквано голямото търсене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *