Първият смарт хотел Introvert отвори врати в София

Първият умен хотел Introvert отвори врати в София. Той може да оперира и без персонал, като целият процес по резервиране и чекиране е дигитализиран. Хотелът, който се намира на ул. Мария Луиза, е част от верига смарт хотели Intovert Smart Hotels, като интерес за следващи обекти от франчайза има в Бургас, Плевен и в Кипър.

Геновава Христова, един от собствениците на хотелската верига сподели по време на откриването на първия Introvert хотел в София: „Решихме да разработим верига смарт хотели след анализ на индустрията. Моделът е базиран на възможността гостите сами да се чекират и настанят в стаята. Нашият таргет са хора, които не искат да имат досег с шумни лобита и претъпкани ресторанти. Ние ценим личното пространство и това е хотел, в който няма да има нужда да се чака на опашка на рецепция за обработка на лични данни.“

Анелия Касабова, съсобственик на Introvert Smart Hotels е категорична, че огромната инвестиция в хотелската верига ще се възвърне. Тя допълва: “В нашия бизнес сме насочени към малките градски хотели, които са в центъра на града и са около 70% от хотелите изобщо. Поради глобализацията и навлизането на големите глобални брандове тези хотели остават встрани, а имат огромен потенциал за развитие.”

Планът за разрастването на българската верига от смарт хотели е все още в процес на разработване, но вече се работи по обект в Кипър. Създателите на Introvert Smart Hotels следват тенденциите за огромния процент на потребителите, които запазват своята хотелска стая през мобилни приложения – близо 75%. В последната година се наблюдава и ръст на туристическата индустрия и връщане към нивата от 2019 година, преди пандемията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *