Lenovo представи първия си 16-инчов геймърски лаптоп Legion

Производителят на технологични продукти Lenovo представи новия си флагмански геймърски лаптоп на международното изложение за потребтелска електроника IFA 2023. Първият 16-инчов модел на компанията е наречен Lenovo Legion 9i.

Той се захранва от 13-о поколение процесор Intel Core i9 и може да бъде оборудван с процесора NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU, както и с 64 GB двуканална DDR5 RAM памет. Вицепрезидентът на Lenovo Джун Оуян заяви, че Legion 9i е първият лаптоп Legion с вградена система за течно охлаждане и хардуерна настройка на AI чипа.

Компанията описва своята система за течно охлаждане като първата по рода си за 16-инчов лаптоп. Тя е разположена така, че работи над VRAM на графичния процесор, което ѝ позволява да управлява топлината при екстремни гейминг сесии, и се включва, когато графичният процесор достигне температура 84 градуса по Целзий. Тя работи в тандем с три вентилатора за въздушно охлаждане, настроени с изкуствен интелект.

Говорейки за AI, чипът LA-2 AI на Lenovo синхронизира RGB лентите около клавиатурата и по други части на лаптопа. Що се отнася до екрана на устройството, той използва PureSight 3.2K Mini-LED на Lenovo със съотношение на страните 16:10 и променлива честота на опресняване 165 Hz. Лаптопът може да побере и до 2 TB SSD за съхранение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *