Търсачката на Brave вече може да намира изображения и видеоклипове

Привържениците на фокусираната върху неприкосновеността на личния живот търсачка на Brave вече няма да има нужда да прескачат в Bing или Google, за да намерят търсените от тях снимки или видеоклипове. Това стана възможно след като компанията наскоро въведе заявки за откриване на медиа файлове в търсачката си.

Така потребителите ще могат да откриват необходимите им снимки и видеоклипове, запазвайки същите нива на поверителност и свобода на достъпа. По този начин те няма да се налага да се притесняват, че ще бъдат профилирани чрез търсенето на снимки или да рискуват да пропуснат политически чувствително съдържание.

Всеки може да използва търсачката на Brave в интернет, въпреки че тя е зададена по подразбиране в браузъра на компанията. Фирмата се надява да разшири обхвата ѝ, като поиска от потребителите да допринесат за анонсирания проект Web Discovrey.

Относително новият доставчик стартира своето собствено търсене през 2021 г., но се отличава от подобни претенденти, ориентирани към неприкосновеността на личния живот, като DuckDuckGo, като се опитва да избягва използването на индекси на трети страни. Brave спря да използва индекса за търсене на Bing през май. Това съкрати седем процента от резултатите, но също така даде на търсачката по-голям контрол върху резултатите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *