NASA стартита собствена платформа за стрийминг

Американската космическа агенция NASA стартира собствена платформа за стрийминг, наречена NASA+. Тя ще предлага не само предавания на живо, но и колекции от оригинални видео поредици.

Новата стрийминг услуга на агенцията ще бъде достъпна чрез мобилните ѝ приложения за iOS и Android. Потребителите ще имат достъп до нея и през настолни и мобилни браузъри, както и по заявка чрез медийни плейъри, като Roku, Apple TV и Fire TV.

С NASA+ ще стартират и няколко нови космически заглавия. Още по-дабра новина е, че платформата ще бъде безплатна и няма да прекъсва предаванията с реклами.

“С новата стрийминг платформа на NASA предоставяме космоса при поискване и на една ръка разстояние от вас. Трансформирането на цифровото ни присъствие ще ни помогне да разкажем по-добре историите за това как агенцията изследва непознатото във въздуха и космоса, вдъхновява чрез открития и въвежда иновации в полза на човечеството” – посочва Марк Еткинд от отдела за комуникации на NASA.

Агенцията работи и върху ново уеб (и мобилно) изживяване, което може по-добре да консолидира информация за нейните мисии, изследователски проекти и актуализации за програмата Artemis. Тя има множество уебсайтове за различни програми и отдели, но новото изживяване ще включва съдържание от няколко от тях. То ще разполага и с интегрирана навигация и функция за търсене за по-лесен достъп до информация от всички уебсайтове на NASA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *