Microsoft ще предостави VR шлемовете HoloLens на американската армия

Технологичната компания Microsoft ще тества бойните си очила HoloLens с американската армия. Военните ще получат подобрените устройства IVAS (Integrated Visual Augmentation System) 1.2 до края на юли.

Както уточнява производителят, тези обновени модели за добавена реалност са “по-тънки, по-леки и по-балансирани” от преди. Това от своя страна би трябвало да ги направи по-удобни и да подобри работата на войниците.

Два отряда ще тестват 20 прототипа на очилата IVAS в края на август. Те ще оценят функционалността при слаба осветеност, надеждността и дали карат войниците да се чувстват зле.

Миналата година някои от тестващите се оплакаха от гадене, главоболие и напрежение в очите, а други не бяха доволни от обема, тясното зрително поле и сиянието на дисплея, което може да издаде присъствието на войника през нощта. Ключовите функции също се проваляха сравнително често.

Технологията HoloLens е предназначена да подобри осведомеността на бойното поле. Пехотинците могат да виждат позициите си един на друг, да получават жизненоважни данни за здравето си и да използват нощно виждане, което е по-малко забележимо.

Те могат по-добре да координират нападенията и да предупреждават, ако има признаци на нараняване или умора. Технологията може да достигне до полеви условия в рамките на няколко години, ако тестът през август е успешен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *