Софтуерната компания Chaos придобива AXYZ Design и технологията им за 4D анимирани човешки фигури

Към екосистемата на Chaos за 3D технологии за дизайнери и архитекти се добавя и водеща технология за 4D анимирани фигури и групи от хора, използвана в архитектурната визуализация

 

Софтуерната компания Chaos обяви придобиването на AXYZ design, водещ разработчик на софтуер за 3D/4D анимация на фигури и групи от хора за архитектурната визуализация. С този ход компанията продължава да разширява екосистемата си от технологии за визуализация в реално време, фотореалистични компютърни изображения и библиотеки с готови 3D модели, използвани от дизайнери и архитекти в цял свят.

Софтуерът anima 5, разработван от AXYZ, осигурява възможно най-бързо включване на движещи се 3D/4D човешки фигури в архитектурните визуализации. Той се използва от водещи архитектурни студиа като HOK и Gensler. Anima разполага с над 2 500 сканирани фигури, с които дизайнерите могат да обогатят сцените, по които работят. Те включват реалистични изображения на хора, които ходят, тичат, смеят се и се движат, придавайки на проектите реалистичност и възможност за задълбочено изживяване. Софтуерът разполага с вградени опции за задаване на цикличност на движенията и управление чрез изкуствен интелект на движещи се групи от хора, като може да добави правдоподобна анимация във всеки визуален проект.

През 2022 г. основаната в края на 90-те години в България компания Chaos се сля с базираната в Германия Enscape и придоби Cylindo. Сега Chaos е най-голямата глобална компания за 3D визуализация с централа в Карлсруе, Германия, и с над 700 служители в офиси в България, Германия, Чехия, Северна Македония, Дания, Великобритания, САЩ, Южна Корея и Япония.

Основното продуктово портфолио на компанията включва V-Ray, софтуер за фотореалистична визуализация, удостоен с награда от Американската филмова академия и с технологична награда „Еми“; Enscape, висококачествен плъгин за визуализация в реално време и виртуална реалност в архитектурата; Corona, високоефективен фотореалистичен софтуер за 3D изображения; Cylindo, 3D платформа за търговска визуализация на мебелни продукти.

Все по-честото използване на дигитални човешки фигури във визуализациите е сред основните изисквания на потребителите, особено в архитектурата.  С придобиването на anima Chaos може да отговори на нуждите на клиентите си и има възможност да направи използването на реалистични 3D/4D човешки фигури по-достъпно, отколкото някога е било. Chaos вече планира как най-добре да интегрира anima със съществуващи продукти като Chaos V-Ray и Chaos Corona, чиито потребители използват anima ежедневно.

Тъй като устойчивостта и интегрирането на природни елементи в жизнената среда стават все по-важни за архитектите, те имат нужда да покажат как различните хора биха използвали тези пространства. През последните няколко години AXYZ увеличава и разнообразието от човешки образи, като дава възможност на архитектите да отразят демографията на съответното място.

„Иновативните решения на AXYZ вдъхват живот на проектите и ги свързват с хората“, казва Кристиан Ланг, главен изпълнителен директор на Chaos. „Всеки професионалист с опит в архитектурата знае колко важни са дигиталните хора за проектирането и маркетинговите процеси. 4D фигурите са следващата стъпка в нашия път на развитие.“

„Когато става въпрос за визуализация, продуктите на Chaos са несравними“, казва Диего Гадлер, главен изпълнителен директор и основател на AXYZ design. „Като обединим сили, ще се движим по-бързо и можем да създаваме продукти, с които дизайнерите да работят с въодушевление. Най-доброто предстои!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *