Предстоящият Nothing Phone (2) ще работи с чипсет от серията Snapdragon 8

Съоснователят и изпълнителен директор на Nothing Карл Пей, обяви по време на MWC 2023, че Nothing Phone (2) ще работи с чипсет от серията Snapdragon 8. Така той елегантно потвърди слуховете до момента, че компанията вече работи по следващия си смартфон.

Както може би си спомняте, Nothing Phone (1) дебютира миналата година и беше оборудван с чипсет Snapdragon 778G, но слуховете отдавна твърдят, че неговият наследник ще е устройство от висок клас. Това съобщение подсказва, че компанията може да избере Snapdragon 8+ Gen 1 или Snapdragon 8 gen 2, но от друга страна компанията може да се спре и на следващия флагмански чипсет на Qualcomm, който ще бъде представен по-късно тази година, за да може Phone (2) да предложи много по-добра производителност от своя предшественик.

За съжаление компанията не разкри нищо друго за спецификациите на своя втори смартфон, но нукои източници твърдят, че той носи номер на модела А065 и се очаква да бъде оборудван с 12 GB RAM, виртуална RAM и 256 GB памет. Освен всичко това се очаква устройството да предложи 5000 mAh батерия и 120 Hz AMOLED дисплей.

Премиерата на Nothing Phone (2) вероятно ще се състои през третото тримесечие на годината, а Карл Пей по-рано посочи, че компанията ще се съсредоточи върху американския пазар.

Освен това Nothing обяви, че следващият й продукт ще бъде пуснат през март, но не е ясно какво точно ще бъде устройството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *