Google ще добави множество нови функции за Android и Wear OS

Google въвежда множество нови функции за Android и Wear OS, обявени по време на презентацията на компанията на MWC 2023. Те целят предимно да подобрят дигиталния живот на потребителите.

Новият уиджет за Google Keep ще ви позволи да отмятате списъци със задачи от началния екран. Ако имате съвместим часовник, ще можете да диктувате бележки и елементи от списъка със задачи директно от него.

Подобрено е и шумопотисканети в Google Meet, когато се използва на някои усторйства с Android. Компанията обяви, че подобно на вече съществуващата функция, ще откриете, че силният шум от близкия строеж или други разсейващи звуци, ще изчезнат изцяло по време на разговор. Що се отнася до аудиото, Google посочи, че скоро ще можете да използвате функцията за бързо сдвояване с Chrome OS, за да свържете своите Bluetooth слушалки към вашето усторйство с едно докосване.

По-дребните подобрения включват възможността да комбинирате различни емотикони, за да дадете по-подходящ отговор по темата, както и нови анимации за Android при плащане с едно докосване, които ще внесат още настроение в пазаруването.

Chrome за Android ще ви позволи да увеличите размера на съдържанието с до 300%, запазвайки оформлението на страницата, а Wear OS 3+ ще предлага и моно-аудио за тези, които се разсейват от стереото. Ще има и нови режими на сивата скала и корекции на цвета за дисплея на вашия часовник за по-добра видимост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *