MSI обяви новата награждавана серия лаптопи RTX 40

MSI, водещ световен производител на лаптопи, разкри изцяло новата си линия лаптопи, снабдени с последната серия GPU NVIDIA GeForce RTX 40 и 13-то поколение Intel® Core™ HX процесори. Със скока в производителността и признанието, което получи на CES, MSI достига нов връх на представянето и иновациите с изцяло новата си линия лаптопи.

Най-новите модели преносими компютри MSI са захранвани от ултра ефективната архитектура NVIDIA Ada Lovelace, която прави гигантски скок в производителността с AIбазирана DLSS 3 технология и предлага реалистични виртуални светове с пълно проследяване на лъчите. Благодарение на изключително подобрение на производителността, осем от новите лаптопи MSI са валидирани със сертификат NVIDIA Studio, което включва модели не само от Content Creation серията, но и от линиите Gaming и Business and Productivity.

Създателите на 3D съдържание получават достъп до NVIDIA OmniverseRTX и AI платформа, която свързва 3D работни потоци, заменяйки линейните такива със синхронизация в реално време и дава възможност на творците да взаимодействат по-бързо и лесно от всякога.

Снабдени с технологии NVIDIA Studio за създатели, продуктите с NVIDIA RTXGPU се възползват от RTX оптимизациите в над 110 приложения, както и от драйверите NVIDIA Studio за възможно най-високо ниво на стабилност и производителност, и ексклузивни инструменти с изкуствен интелект: Canvas, Broadcast и RTX Remix. Сериите MSI Stealth, Creator Z и Prestige идват предварително инсталирани с NVIDIA Broadcast и превръщат всяко помещение в домашно студио с мощта на AI.

Новите лаптопи MSI включват и чисто новите процесори Intel от 13-то поколение с общ прираст на производителността до 45%  благодарение на увеличен брой на ядрата и турбо честотата.

Нова Gaming серия: По-мощна от всякога

Новите геймърски лаптопи MSI идват с най-новия ексклузивен термичен дизайн, който помага на гейминг серията да стане по-мощна от всякога. Всички топлинни тръби са проектирани наново и включват споделени, самостоятелни и отделни VRAM видове, които гарантират постигане на пълната производителност. За да отговорят на нарасналата производителност, лаптопите MSI GeForce RTX 40 – от върховия модел Titan до началната серия Katana – включват MUX дизайн, който позволява активирането на дискретен графичен режим от MSI Center, което освобождава повече GPU мощност.

С фокус върху естетиката MSI пуска над 10 нови дизайна на геймърски лаптопи и използва 16:10 QHD+ 240Hz дисплей във високия клас модели като Raider GE, Vector GP и Stealth. Ексклузивният футуристичен полупрозрачен дизайн на капачетата на клавишите позволява на геймърите лесно да разпознават контролите и бързите команди, което значително подобрява преживяването в игрите.

Серии Titan GT / Raider GE / Vector GP: Екстремна производителност

Награждаваните модели Titan GT и Raider GE идват с най-добрия процесор i9-13980HX и до GeForce RTX 4090 Laptop GPU заедно с ексклузивната MSI OverBoost Ultra технология, която осигурява на CPU и GPU общо 250W захранваща мощност и позволява достигане на честота от 5,2 GHz на всички 8 P-ядра.

За да визуализират тази невероятна производителност, Titan GT и Raider GE идват с дисплей от световен клас. Titan GT е снабден с първия в света 4K/144Hz Mini LED дисплей с над 1000 нита максимална яркост и повече от 1000 затъмняващи се зони, а Raider GE разполага с 16:10 QHD+ 240Hz екран.

Серията Raider GE идва с ново шаси и обновена матрична светлинна зона, която е по-модерна и футуристична.

Линията Vector GP се отличава с тънък профил и минималистичен дизайн, но и с впечатляваща производителност, която я превръща в най-добрия избор за STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) приложения.

Серия Stealth: Елегантна и отличителна във всеки аспект

Тънката и мощна серия Stealth, носител на много награди, идва в размери 14, 15, 16 и 17 инча. Изцяло нови са Stealth 14 Studio и Stealth 16 Studio. И двата модела предлагат предимствата на магнезиево-алуминиевия корпус, който е тънък и лек. Stealth 14 Studio включва MSI Vapor Chamber термичен дизайн, което го превръща в най-мощния 14-инчов геймърски лаптоп. Stealth 16 Studio идва с озвучителна система Dynaudio с 6 говорителя за най-потапящо преживяване при забавление. Благодарение на своята върхова производителност, Stealth 17/16/14 са сертифицирани като NVIDIA Studio лаптопи, което гарантира отличното представяне при игра и създаване на съдържание.

За да предложи възможно най-потапящо и забележително преживяване, Stealth 15 предлага OLED дисплей с революционно висока честота на опресняване – 240Hz – при под 0,2 ms време за реакция. Той покрива 100% от цветовата гама DCIP3, което позволява на потребителите да изживеят следващото ниво гейминг удоволствие.

С набора от технологии NVIDIA MaxQ, които оптимизират системната производителност, мощността, живота на батерията и шума за максимална ефективност, серията Stealth не е просто светкавично бърза, но също тънка и тиха.

Серии Cyborg/ Pulse/ Katana/ Sword: Богат избор за геймърите

Cyborg 15 е изцяло нова серия геймърски лаптопи от начално ниво. Те идват с футуристичен полупрозрачен дизайн на шасито, през който можете да видите механичните и електрически части. Със своя тънък и лек корпус и сайбърпънк дизайн Cyborg 15 е перфектен избор за потребителите, които са отегчения от стандартния външен вид на геймърски лаптопи.

MSI освежи и отлично продаващите се серии Katana, Sword и Pulse, така че те вече включват графични карти и процесори от последно поколение за по-добро геймърско преживяване. Освен това, Pulse, Katana и Sword вече са налични с MUX превключвател. Играчите могат лесно да превключат между режим на хибридна графика или дискретна графика в MSI Center.

Серия Creator Z: Доминира при създаването на съдържание

Красивото машинно обработено шаси не е единственото атрактивно предимство на серията за създатели, защото производителността на моделите Creator Z вече е на друго ниво. Най-новите Creator Z17 HX Studio/ Creator Z16 HX Studio Default ThumbnailHP и Dell пускат първите ултрабук модели догодина Default ThumbnailMicrosoft ще предлага 250-доларови компютри Наградиха Toshiba на iF product design awards 2013 Toshiba Europe представи нова Satellite C серия лаптопи Полярно предизвикателство започва в Антарктика Как се е променила мощта на Mac за 3 десетилетия Asus обяви Chromebox Default ThumbnailНараства търсенето на геймърски лаптопи през лятото Default ThumbnailASUS представи у нас нови иновативни лаптопи MSI представя новата серия лаптопи Summit 2-в-1