Започна Robotics Strategy Forum 2022

За поредна година на 19 и 20 септември Професионалната асоциация по роботика и автоматизация „ПАРА“ организира Robotics Strategy Forum – хибридно събитие насочено към иновациите в индустрията и развитието на млади таланти.

Панелите ще се излъчват онлайн във Facebook, LinkedIn и YouTube каналите на ПАРА, както и ще могат да се гледат физически от дистанция в една от залите. Събитието акцентира на изложбената част.

Събитието ще бъде открито от служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев, Д-р Бойко Таков – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Генчо Керезов – Заместник-кмет по дигитализация на София. В специална лекция Лазар Петров от Фонда на фондовете ще представи темата „Инвестиции за устойчив икономически растеж“.

Мениджъри, експерти, иноватори и образователни дейци ще представят виждането си за индустрията и образованието у нас. Сред тях са представители на TESY, Odelo, РАИС, Siviko, DECIBEL, SE, FESTO и други.

Какво ще видите:

На място ще може да се видят най-новият кобот на FESTO и бионик решенията вдъхновени от природата на FESTO Bionics, иновативните решения на Schneider Electric, българските коботи на Giga Automata, робо решения от FANUC, възможности в Strypes Group, български ексзоскелет. Изложителите от Schneider Electric ще представят подходи в производството, базирани на комбинацията от автоматизация и индустриален IoT (интернет на нещата).

На щанда на ЕХНАТОН ще може да се види: Софтуер за мониторинг, анализ на производствени данни и оптимизация (SCADA, BI, Machine Learning), 2D система за визуална инспекция и идентификация от Cognex, 3D камера за разпознаване на насипни детайли и депалетизиране от Photoneo, Гъвкав бункер за ориентиране на разнородни детайли от FlexiBowl, Индустриални роботи от Mitsubishi Electric.

Tuvi&Co ще представят два демо комплекта на Опто 22,както и презентация на Inductive Automation.

На щанда на ТехноЛогика ще има демонстрация на новия ръчен скенер peel 3d, който сканира повечето елементи без никаква подготовка, тъй като разпознава формата на обектите автоматично. Ще се представи и HandySCAN 3D – идеалният инструмент за качествен контрол и разработка на изделия, поради високата си производителност.

Enterprise Europe Network Bulgaria ще представи услугите за бизнеса на международната верига от консултантски и браншови организации. Фондация “Приложни изследвания и комуникации” , координатор на мрежата у нас, ще ви покани и да кандидатствате в 18-о издание на Конкурса “Иновативно предприятие на годината”. Попитайте и за възможностите за подкрепа за дигитализация на български производствени МСП в рамките на проекта ADMA TranS4Mers, който обяви и първата си покана за проекти предложения от България.

От индустриалния гигант Festo са приготвили изключително интересен щанд с редица приложения, както и първия в света безопасен пневматичен робот:

BionicCobot – нова ера на колаболацията между човека и роботика

В продължение на десетилетия Festo избира най-големия технически панаир в Хановер, за да направи на световна премиера на най-иновативните си решения, вдъхновени от природата.

Във фокуса тази година е BionicCobot – изцяло пневматичен колаборативен кобот, в чиято разработка участват и служители на Фесто Производство.

В частта за образованието от Festo се включват с BionicANTs

Естествените модели и поведение на мравките като екип наблюдаваме при бионичните мравки на Festo. Инженерите на Festo са пресъздали кооперативно поведение и бионичните мравки влизат и комуникират помежду си чрез естествени ролеви модели: роботите мравки работят заедно, спазвайки ясни правила на комуникация и координация на действията и движенията. Те онагледяват как на пръв поглед автономни отделни компоненти могат да решат сложна задача, работейки заедно, и изграждайки цялостна мрежова система.

BionicFinWave (Display)

Подводната риба робот на Festo e с уникално перково задвижване и отново е вдъхновена от природата.

Тя използва своите перки за задвижване, генерирайки непрекъсната вълна, която настъпва по цялата дължина, за да се получи вълнообразно движение на перките. Двете странични перки са изключително гъвкави и по този начин способстват вълновите движения, досущ като на на техните биологични ролеви модели. С бионичната технологична платформа, този бионичен продукт създава тласък за бъдещата работа с автономни роботи и нови задвижващи технологии, използвани в течни среди.

Можете да се запознаете с отворените позиции на компанията, която работи рамо до рамо с производители на хардуер и компоненти за роботи във всяка стъпка от техните проекти – идентификация на проблеми, проектиране на цялостни софтуерни решения и дигитална трансформация, изпълнение и доставяне на качествени решения, опериране и съпорт на вече работещи проекти.

Strypes Group в силно отдадена на образованието в България като подпомага много инициативи то постоянно да се подобрява и да образова младите таланти чрез партньорства с училища, университети и академии, както и със собствени академии и курсове. Организацията продължава да разширява екипите си във всички локации с цел по-качествена и пълноценна работа със своите партньори и клиенти.

PARA Robotics Incubator

Робот за плевене с изкуствен интелект, умно кошче, софтуер за анализ на цените на електрониката с изкуствен интелект, спасителен дрон, робот с водородна клетка, умен асистент и още много са само част от проектите, които участниците в Сезон 1 на PARA Rоbotics Incubator ще презентират пред специализирано жури.

След 15:00 часа на Ден 2 ще може да проследите презентациите на първите 10 екипа от сезон 1 на PARA Robotics Incubator, както и кой ще грабне наградите на журито.

Безплатен билет:

Запази безплатен билет на https://rsf2022.para.expert