10 години от пускането на Beoplay A9

Датската компания Bang & Olufsen, която е едно от най-известните имена сред ценителите на качествения звук и автентичния дизайн, отбелязва 10 години от появата на един от своите най-емблематични продукти – озвучителното тяло Beoplay A9.

Това е уникален по своя дизайн и спецификации продукт, който може да изпълни с качествен звук помещения до 100 квадратни метра. От минималистичната външност на Beoplay A9 лъха култовия скандинавски стил и усещане за ръчна изработка и върхово качество на материалите. Конструкцията на озвучителното тяло включва три дъбови крака, заден корпус от анодиран алуминий и световноизвестната вълнена тъкан KVADRAT, която не влошава качеството на звука. Перфектната кръгла форма е уникална по рода си в света на високия клас аудио системи, пасва на различни интериори и допринася изключително за постигането на неповторим стил в дома. За нея Bang & Olufsen казват, че е перфектното съчетание на форма и функция.

Beoplay A9 е уникален модел и заради възможностите си за персонализиране. Предлагат се различни цветове на тъканта и краката за перфектно комбиниране с цветовата гама на интериорния дизайна. Тези елементи могат да се поръчат и впоследствие като аксесоари, така че да се постигне съответствие с ново обзавеждане или просто за разнообразие.

Чистият и мощен звук идва от седем специално разработени говорителя, които изпълват всяко помещение с качествен звук. Той може да бъде оптимизиран допълнително спрямо помещението с технологии като Active Room Compensation и Adaptive Bass Linearization. За още по-голяма мощност и стерео звучене могат да бъдат комбинирани две тела Beoplay A9. Отделно звукът може да бъде прецизно настройван и през еквилайзер на мобилното приложение на Bang & Olufsen.

Седемте говорителя включват 8-инчов събуфер, 2х3“ средночестотни, 2х1½” fullrange и 2х¾” високочестотни говорители. Общата честотна лента е в диапазона 33-23000 Hz, а за усилване се използват усилватели клас D с мощност съответно 1х400W, 2x200W, 2x200W и 2x150W.

Както подобава на съвременен продукт, Beoplay A9 предлага технологии за безжичен стрийминг като Bluetooth 4.2 и WiFi (вкл. 5 GHz) и поддържа услугите Chromecast, Airplay 2 Spotify Connect, Deezer, TuneIn, DLNA и др. Вградена е и поддръжка на Google Assistant за лесна интеграция в умните домове.

Уникалният дизайн и звук на Bang & Olufsen Beoplay A9 могат да станат част от всеки дом. Моделът се предлага и в България от официалния дистрибутор на марката АСБИС и неговите партньори на цена от 6069 лв. с ДДС.

Bang & Olufsen Beoplay A9 може да бъде закупен от:

B&O Monostore (Beostores): http://www.beostores.bg/beoplay-6095-00/