Портативните SSD Crucial X6 и X8 предлагат издръжливост

Създаването на все повече дигитално съдържание е по-лесно от всякога. Снимките, музиката и видеото могат да заемат много място и техният обем нараства буквално с всеки изминал ден. Това неминуемо ни приближава към неприятния момент, в който капацитетът на диска на компютъра или на флаш паметта в смартфона просто свършва.

Crucial има решение на този масов проблем – това са моделите портативни SSD X6 и X8, които са предназначени за активни потребители, искащи да разполагат с данните си навсякъде.

Един външен диск трябва да притежава много качества: голям капацитет, висока скорост, компактни размери, ниско тегло и по възможност сериозна издръжливост. Точно тези качества са взети предвид при разработката на външните SSD Crucial X6 и X8, които превъзхождат старите модели с механични твърди дискове по всички показатели, и то в пъти.

Crucial X6 – до 4TB в 40 грама

Crucial X6 е малък и същевременно голям. С размери 69х64х11 мм и тегло 40 г той е по-лек от ключа за автомобила, но може да предложи много по отношение на скоростта на трансфер и капацитета. Четирите версии предлагат 500MB, 1TB, 2TB или 4TB място за съхранение, а скоростта на прехвърляне на данни достига 540 MB/s при първите три и внушителните 800 MB/s при най-голямата.

Crucial X6 работи без проблем с всички популярни операционни системи – Windows, Mac OS и Android, и дори с геймърските конзоли на Sony и Microsoft, така че може да бъде използван не само за мултимедийни данни, но и за съхранение на игри.

Компактните размери на външния SSD позволяват винаги да го носите със себе си, а това крие определени рискове. От Crucial са се погрижили данните ви да останат защитени дори при екстремни температури и изпускане от височина до 2 метра.

Crucial X8 – водеща скорост и защита на данните

Атрактивният дизайн на малко по-големия Crucial X8 обещава върхово представяне и този портативен SSD поставя нови стандарти по отношение на производителността – той може да обменя данни с до 1050 MB/s. Това го прави около 100 пъти по-бърз от стандартните USB флаш драйвове и 7,5 пъти по-бърз от класическите портативни твърди дискове. Подобна скорост гарантира, че Crucial X8 може спокойно да бъде използван и като устройство за съхранение на данни, свързано към съвременните конзоли за игри. Предлаганите капацитети са два: 1TB и 2TB.

Моделът е отлично подготвен и за съхраняване на резервни копия на информацията и е широко съвместим с всички популярни дигитални устройства, както и с приложенията за бекъп Windows Backup и Mac OS Time Machine. Поддържа се и криптиране на данните за максимална сигурност – съответно с Windows Bitlocker to Go и Apple FileVault.

Crucial X8 също издържа на високи и ниски температури, на вибрации и удари, като може да поеме натоварването от падане от височина почти 2,3 метра.

Моделът се предлага с опция за свързване към USBC или USBA порт, което го прави напълно универсален.

Гаранция за производителността и надеждността на продуктите на Crucial е използването на качествена памет от компанията-майка Micron, която повече от 40 години е един от лидерите в индустрията.

Портативните SSD Crucial X6 и X8 се предлагат от официалния дистрибутор на продуктите на Micron у нас – АСБИС България с 36 месеца гаранция.