Легендарни играчи, подкрепени от легендарна марка

Една от водещите световни марки за геймърски монитори  и IT аксесоари – AGON by AOC – обяви разширяване на партньорството си с G2 Esports, една от най-успешните и награждавани организации за електронни спортове в световен мащаб. Първоначално партньорството беше подписано през януари, 2018 г. и продължава до днес. Това сътрудничество позволява на G2 Esports отборите да тренират и се състезават с най-конкурентните геймърски дисплеи от линията AGON PRO. В същото време, предизвикателствата, пред които се изправят и ценната обратна връзка, която споделят, допълнително подобрява и въздейства на развитието на бъдещите геймърски дисплеи на AGON by AOC.

AGON by AOC съвсем наскоро пусна няколко много конкурентни геймърски монитора и периферия от линията AGON PRO, насочени към състезатели по електронни спортове и ентусиасти. Със снабдяването на тренировъчните съоръжения на G2 с върхови технологии като 360 Hz честота на опресняване, 1 ms GtG време за реакция, както и с напредничави инструменти като Nvidia Reflex Latency Analyzer,  мониторите AGON PRO предлагат чудесен набор от предимства, които отвеждат електронните спортове на следващото ниво. 

G2 Esports вече имат установено лидерство и успехи в почти всички основни турнири по електронни спортове, включително League of Legends, CS:GO, Rocket League, Valorant и Rainbow Six Siege. С още повече отбори за Sim Racing, Apex Legends, Fortnite и наскоро обявения за Halo Infinite G2 те продължават да се състезава на най-високо в повечето основни геймърски заглавия. Като празник на разнообразието и различията в игрите и чрез добавянето на още сила и умения, те преди време обявиха изцяло женския отбор G2 Gozen за Valorant.

Съвсем неотдавна G2 Esports успешно навлязоха в сектора на забавленията и обявиха първото си музикално издание – “Our Way” – мощно метъл парче, включващо основателя и CEO на G2 Carlos “ocelote” Rodríguez заедно с номинирани за Grammy известни музиканти. На ръба на иновациите G2 Esports пуснаха и първите си предмети за колекциониране под формата на NFT, което дава на феновете възможност да притежават истински специални елементи от наследството на G2. G2 се превърна в най-голямата западна организация за електронни спортове, която създаде собствен PFP NFT проект и стартира нова NFT геймърска общност, която да дава незабавна и истинска стойност на играчите.

Днес моделите AGON PRO от висок клас се разработват съобразно обратната връзка и желанията на G2 Esports отборите и играчите. Това партньорство на съвместна експертиза позволи създаването на 24,5-инчовия esports модел AGON PRO AG254FG, който предлага 360 Hz честота на опресняване при Full HD резолюция от IPS панел и поддържа Nvidia G-SYNC, както и Nvidia Reflex Latency Analyzer, така че играчите могат да измерят точното закъснение на тяхната система и да са сигурни, че се състезават по най-добрия начин. В допълнение, AOC разработи AGON PRO AG274QG с 27-инчов IPS панел с честота на опресняване 240 Hz и QHD резолюция, който предлага Nvidia G-SYNC и HDR 600 поддръжка, комбинирайки бързо, състезателно геймърско преживяване с радваща очите визуална точност. Той разполага със “Screen Shields”, които елиминират отблясъците. Тези монитори са перфектно подходящи за ползване на сцената, в реални турнири с ярко осветление.

Carlos ‘ocelote’ Rodríguez, CEO на G2 Esports, коментира: „Навлизаме в 5-тата година на партньорство с AGON by AOC. Това е невероятно предвид скоростта, с която всичко в електронните спортове се променя. Качеството на мониторите AOC е недостижимо и за нас е съществено важно да сме сигурни, че играчите ни разполагат с най-добрия хардуер, за да показват най-доброто. 20G2 е нашата година и сме горди, че AGON by AOC споделя своето пътешествие с нашето.” 

„С изключителния G2 Esports отбор на наша страна, целта ни да осигуряваме монитори за електронни спортове на екстремните играчи получава своя израз чрез доказания успех на G2 Esports, които използват нашите дисплеи. Това спонсорство ни вдъхнови и ни помогна да идентифицираме техните нужди, така че да разработим и предложим последните иновации и технологии, които да дадат на играчите това, от което реално се нуждаят, за да побеждават.” добави Stefan Sommer, Глобален ръководител “Маркетинг и Бизнес управление” в AOC International Europe.

Днес G2 Esports е успешен световен отбор с различни екипи, следени по цялото земно кълбо. Марката AGON by AOC е изключително горда, че продължава да подкрепя G2 Esports, един от водещите световни клубове по електронни спортове.