Следващата стъпка към устойчивостта

През декември, MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, придоби статут TCO Certified, generation 9 за своята гама от високоустойчиви продукти. Като един от първите производители, който получава такъв сертификат, Philips Monitors може да се похвали с рекорден брой от 64 сертифицирани монитора на пазара. В сравнение с предишните издания, TCO Certified, generation 9 поставя по-стриктни и по-всеобхватни критерии по време на продуктовия жизнен цикъл и изисквания за следващите критични стъпки за развитието на устойчиви IT продукти.

 

Много повече от еко етикет

Като водеща световна организация за сертифициране на устойчиви IT продукти, TCO Certified разкрива проблемите и гарантира, че индустрията предприема повече стъпки в тази посока. Това включва всеобхватна система от актуални критерии, независима проверка и структурирана система за постоянно подобрение към реална и продължителна промяна. Повече информация може да бъде намерена на техния уебсайт.

 

По-обширни екологични и социални критерии през жизнения цикъл

За да отговорят на изискванията на TCO Certified, generation 9, продуктите трябва да отговарят на още по-стриктни критерии в няколко различни категории и да балансират между производителност и енергийна ефективност. Повече от 40 нови Sustainability Performance Indicators (Индикатори за устойчиво представяне) са проверяват от независими експерти.

 

Повишаването на вниманието към устойчивостта ще става все по-силно изразено с времето при производителите и потребителите. От една страна, TCO Certified е отличен начин за марките да изразяват отговорността си към околната среда и обществото. От друга, той дава опции на потребителите, които съзнателно полагат усилия да се грижат за околната среда, да могат да избират продукти с етикет TCO Certified.

 

Устойчивост до следващото ниво

Philips Monitors приема подхода с устойчивостта като водеща цел по време на целия продуктов цикъл. Както доказва TCO Certified, generation 9, мониторите Philips се произвеждат отговорно и с оглед на безопасността като включват набор от енергоспестяващи, иновативни и екологични технологии, произведени във верига на доставки, където устойчивостта и етичните въпроси са приоритет.

 

Две от най-основните „зелени“ възможности на мониторите Philips се срещат при повечето продукти. PowerSensor-ът пести до 70% от енергията като намалява яркостта на монитора, когато потребителят не е пред екрана, а LightSensor настройва яркостта според околната светлина. Модели като Philips 242B1G и Philips 272B1G са два от най-енергийноефективните монитори в света, които постигат ново ниво на икономия на ток, без компромиси с продуктивността.

 

Силата да даваш

Philips Monitors активно работи по посока за прозрачни и етични процеси. Освен, че повишава осведомеността и помага на потребителите да намалят до минимум консумацията на енергия и да правят устойчиви избори, Philips активно допринася за постигането на целите за устойчиво развитие (SDG), където може да се постигне най-голям ефект, повече за което може да бъде намерено тук