Intel предлага удобен конфигуратор

Дългогодишната успешна история на Intel като основен производител на микропроцесори за персонални компютри и сървъри отрежда на компанията почти легендарен статут в ИТ средите. Марката, която е синоним на качество във високите технологии, има достатъчно широко портфолио от продукти, така че да посрещне нуждите на буквално всеки потребител или компания.

Като оставим настрана добре познатите ни процесори Core за настолни и мобилни системи, Intel с право се гордее и със своите сървърни чипове от фамилията Xeon Scalable, чието трето поколение вече е на пазара. Добрите асемблатори знаят, че производителната и стабилна компютърна конфигурация зависи в също толкова голяма степен и от останалите компоненти като дънна платка, шаси, захранване, RAID и мрежови контролери. Затова въпросът можем ли да притежаваме сървър, изцяло произведен от Intel, е съвсем логичен, а неговият отговор е категоричен – ДА.

Благодарение на официалния дистрибутор на сървърните продукти на Intel у нас, АСБИС България, всички крайни клиенти и партньори могат сами да изберат и поръчат нужния им сървър. Става дума за машини от висок клас, при които дизайна, изработката, съвместимостта и качеството на компонентите са безкомпромисни. На практика цялата система е доставена директно от Intel и включва процесори и памет. При добавяне на SSD дискове на компанията, остава да бъдат монтирани единствено твърди дискове от друг производител, ако това е необходимо. Това може да се случи още при поръчката към АСБИС, където на склад има голямо разнообразие от подходящи модули и компоненти от водещите доставчици на хардуер в света.

Партньорите могат да поръчат системата в три нива на окомплектовка: само като компоненти; като полуготова система от шаси и дънна платка или като изцяло готов сървър, асемблиран от Intel – ниво L9. За крайните клиенти важи последната опция.

Сървърите Intel подлежат на лесен ъпгрейд, изискващ по-малко часове работа, която не е строго специализирана и високоплатена. При него инвестицията в системата се запазва и удължава полезната си стойност във времето. А като се има предвид възможно най-универсалната компонентна база, то клиентите са улеснени от наличието на широк набор от компоненти при надграждането, което рефлектира и върху цената на операцията.

Интелигентен онлайн конфигуратор

Самото конфигуриране на сървъра е достатъчно лесно с наличния онлайн конфигуратор, където са изброени най-актуалните системи, базирани на Xeon Scalable 2-ро и 3-то поколение, като съвместимостта при избора е 100% гарантирана. Той предлага няколко подхода при избор на желаната конфигурация:

          по тип на сървъра, където може да бъде избран едномодулен или мултимодулен сървър в настолно шаси или за монтаж в рак, като се започне от двупроцесорни системи с 24 ядра;

          по приложение на сървъра – например за малки офиси, интензивни изчисления, облачни центрове и съхранение на данни.

В допълнение е наличен и списък на съвместимите операционни системи и допълнителен хардуер, така че клиентът да получи възможно най-стабилна конфигурация, която да работи гарантирано безпроблемно в дадената среда. При избор на конкретен продукт на Intel, в списъка автоматично могат да бъдат изведени всички съвместими компоненти – от GPU, до RAID и мрежови контролери, дискове и др.

Още повече опции за партньори

Регистрираните партньори на АСБИС имат достъп до още по-подробен конфигуратор на сървъри Intel, от който директно могат да направят поръчка. И тъй като създаването на добра сървърна конфигурация изисква определен набор от компетенции, в конфигуратора за партньори е налична онлайн помощ, директно осигурена от специалисти на Intel, които да помогнат при избора на най-оптималното решение. При това поддръжката не е само в предпродажбения процес, а и по време на гаранционната експлоатация на машината, ако с нея възникнат затруднения.

Полезна функция на онлайн конфигуратора е възможността за запазване на вече избрани системи и създаване на оферти, които лесно могат да бъдат изпратени по електронен път.

Всички сървърни конфигурации на Intel се предлагат в България с 3-годишна гаранция, която може да бъде удължена до 5 години. АСБИС България предлага на заинтересованите клиенти и партньори демо машина, която нагледно да представи качествата на сървърите на марката и може да бъде използвана за proof of concept директно в информационната инфраструктура на клиента.