Кои са най-подходящите калъфи за Samsung

Въпреки че корпусите на съвременните смартфони в голяма част от случаите са с покритие от закалено и изключително устойчиво на надрасквания стъкло, то е много крехко и чупливо. Това е особено валидно при небрежна употреба или при попадане в условия на динамична среда. Такъв телефон със сигурност се нуждае от допълнителна защита чрез калъфи за Samsung, повишаващи здравината на апарата и запазвайки неговия външен вид. Ето защо, ние от Etuo ще разгледаме отделните видове за поръчка и най-подходящите аксесоари за Samsung.

Какви видове калъфи за Samsung има

С оглед на съвместимостта кейсовете за телефоните Самсунг се делят на универсални и за конкретни модели. Последните са предназначени за определен модел, което означава, че са направени спрямо размерите на апарата и разположението на отворите за конекторите и бутоните.

Универсалните калъфи за Samsung са значително по-евтини, но те са предназначени просто за определен размер на екрана. Вероятността за пълна съвместимост с отворите на камерите, бутоните за усилване на звука и отворите на конекторите обаче е твърде малка. Това означава, че удобството и комфорта от употребата на устройството ще бъдат нарушени.

Оригиналните калъфи, които са специално проектирани за определен модел телефон Samsung, са за предпочитане, тъй като изглеждат по-красиви, по стилни и не пречат на употребата на устройството.

От какво са направени

Калъфите за телефоните Samsung предимно са силиконови или алуминиеви. Първите са тези, които обхващат задния капак и страничната рамка на апарата. Така повишават здравината на корпуса и запазват неговия външен вид. Те са по-достъпните решения и се предлагат в различни цветове или определени дизайни, променящи частично външността на устройството.

Алуминиевите кейсове за Самсунг са предназначени за защита на апарата от падания и удари, изпускания и ожулвания. Те още са наричани бъмпери и се поставят само на страничната рамка на телефона. Въпреки привидно слабата протекция, бъмперите са с лека издатина отгоре и отдолу, така че ако устройството падне по гръб или дисплей, то ще остане непокътнато.

Кой е най-подходящият избор

  • Ако искате да осигурите защита срещу надраскване на корпуса, силиконовите калъфи са отлични за целта. Те дори ще Ви помогнат да промените цвета на апарата и да внесете разнообразие в дизайна;

  • В случай че има вероятност от често изпускане или падане на телефона, алуминиевите бъмпери или изцяло обхващащите устройството аксесоари са по-добрият избор;

  • Ако искате да защитите екрана от счупване, достъпни са специални стъклени протектори, представляващи допълнителен стъклен слой, който поема ударите.

 

Онлайн магазин etuo.bg може да предложи оригинални и висококачествени решения на достъпни цени, с гаранция и най-добро обслужване.