AOC обединява сили с Red Bull Racing Esports

Специалистът при дисплеите и глобален лидер при геймърските монитори AOC разшири своето партньорство с гейминг гиганта Red Bull като започна да спонсорира подразделението за състезания на симулатори Red Bull Racing Esports.

AOC осигурява набор от своите топ модели монитори на Red Bull Racing Esports състезателите, които да бъдат използвани в техните тренировки. В допълнение, съоръжението Esports Erena на Red Bull Racing в Milton Keynes, Великобритания е напълно оборудвано с AOC монитори като AOC AGON AG273QZ или извития AOC AGON AG273QCX. Заедно с опита на Red Bull Racing Esports, AOC възнамерява да продължи да разширява своето портфолио и да произвежда най-добрите дисплеи за симулатори.

AOC има успешна история на сътрудничество с Red Bull, като осигурява подкрепа за редица турнири със своите най-високопроизводителни монитори в игри като League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive. При сегашния бум на състезателните симулатори AOC се стреми да покрие следващата ниша в света на състезателните игри и да подкрепи пилотите на Red Bull Racing Esports в запазването на техните доминиращи позиции.

Най-бързите бикове в света получават ъпгрейд

Съставът на Red Bull Racing Esports включва някои от най-добрите таланти от целия свят. Техните пилоти спечелиха отборния шампионат на F1 Esports Pro Series две поредни години. Звездата Sebastian Job беше коронован като iRacing World Champion през 2020 като завоюва титлата Porsche TAG Heuer Esports Supercup, а Forza тимът спечели титлата LeMans Esports. 

AOC са горди, че могат да подпомогнат състезателното подразделение и официалната тренировъчна база на екипа, за да подобрят още повече тяхното представяне: „Симулаторните състезатели на Red Bull Racing Esports вече доказаха своите способности и карат за победата. С тяхната обратна връзка се стремим да настроим монитори AOC в още по-голяма степен за нуждите на симулаторните състезатели и заедно с техния талант да продължим да подобряваме тяхното представяне до следващото ниво,” каза Stefan Sommer, Директор „Маркетинг и бизнес управление“ в AOC.

С правилното оборудване към подиума

Мониторите са критично важен елемент при състезанията със симулатори, защото трябва да осигурят перфектен изглед на състезателната писта и да позволят на пилота да държи под око своите конкуренти. Дисплеите осигуряват изображения със супер скорост, тъй като всяка милисекунда е предимство в света на електронните спортове. Всяка дисциплина изисква различен вид дисплеи. Red Bull Racing Esports iRacing отборът предпочита конфигурация с три или четири екрана, F1 подразделението има нужда от единичен плосък екран, а V10-R пилотите харесват най-много единичните извити екрани.

Oliver Hughes, Маркетинг директор в Red Bull Racing, коментира: „Новото партньорство с AOC е свързано с всеки аспект от нашата програма за състезания със симулатори. В толкова конкурентен спорт, където десетите и хилядните от секундата имат значение, високата честота на опресняване на монитора и светкавичното му време за реакция са критични за нашите пилоти и от тях зависят челните им места на решетката. Портфолиото на AOC от високопроизводителни монитори е специално проектирано за игри и осигурява на нашите пилоти конкурентно предимство. Нашето ново съоръжение, предназначени специално за тренировки в електронни спортове в кампуса на Red Bull Technology в Milton Keynes, е напълно оборудвано със спечелили награди монитори AOC, което осигурява на отбора техника, отговаряща на амбициозните цели и високото качество на средата, която сме изградили.”

AOC е готова да изпревари конкуренцията и да помогне на талантите от отбора за симулаторни състезания на Red Bull Racing да завоюват своите следващи шампионски титли.